« Seks
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
HMM

Može li se odglumiti orgazam?

Usporedbom podataka znanstvenici su ustanovili da oba spola s gotovo jednakom preciznošću znaju koliko često partner glumi orgazam i koliko je zadovoljan seksom

Svi se sjećamo ove scene ...
Svi se sjećamo ove scene ... (Arhiva)
Više o

orgazam

,

glumljeni orgazam

Orgazam je jedna od onih stvari o kojoj svi misle da znaju sve, a zapravo znaju jako malo, pa se oko njega pletu razni mitovi. Vjerojatno najčešći je onaj o glumljenju orgazama, a znanstvenici sa Sveučilišta Ontario tvrde da je to - nemoguće.

Dobro, svi će se sada sjetiti legendarne scene u kojoj Meg Ryan zorno pokazuje Billyju Crystalu kako se to radi, no istraživanje je pokazalo da je stalnog partnera vrlo, vrlo teško prevariti, a osim toga, na taj način umanjujete vjerojatnost da će vas partner sljedeći puta zadovoljiti

Znanstvenici tvrde da su na taj način srušili mit o naivnim muškarcima kojima se može prodati svašta pod orgazam. Naime, u istraživanju su ispitanici ispunjavali upitnik o zadovoljstvu seksualnim životom, da li i kako često glume orgazam, a na kraju su davali odgovore za partnere.

Usporedbom podataka znanstvenici su ustanovili da oba spola s gotovo jednakom preciznošću znaju koliko često partner glumi orgazam i koliko je zadovoljan seksom.

Muškarci su se ipak pokazali skromniji od žena s većim marginom pogreške na pitanju jesu li seksualno zadovoljili partnericu.

Zaključak je da većina ljudi u stabilnim vezama instiktivno osjeća je li uspješno zadovoljio partnera ili ne i koliko je partner uživao, i to znatno točnije od onoga što im partner sam kaže nakon seksa.

Prema tome, ako glumite, znajte da partner to najčešće zna, a i čemu gluma ako će partner onda ponavljati istu rutinu koja vas neće dovesti do orgazma?

18.11.2016. 23:01:00
Novi komentar
nužno
nužno