« Biznis
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
EHHH...

Može li se ipak spasiti sezona?

Iz turističkog sektora uputili su apel svima za uspješnu turističku sezonu u zemlji da sudjeluju u kreiranju i kontroli aktivnosti nužnih za provedbu sezone

Hoće li uspjeti?
Hoće li uspjeti? (Arhiva)
Više o

turizam

,

sezona

Apel je u ime cijelog sektora napisao direktor Hrvatske udruge turizma (HUT) Veljko Ostojić, a potpisuju ga i predsjednici gotovo svih strukovnih udruga i zajednica u sektoru - agencija UHPA i UPA HGK, ugostitelja i turizma u HUP UUT, hotelijera UPUHH, kampova KUH-a, malih i obiteljskih hotela OMH, marina Udruženje HGK, čarteraši HGK, ugostitelja NUU, sindikata STUH i SIKD te rent a car udruge HUP-a.

Ostojić u apelu ističe da je ova turistička sezona bila odlično pripremljena u dobroj suradnji sektora i Vlade te posebno s resornom ministricom, kao i da su uz projekt "Stay safe..", prioritetno cijepljenje turističkog sektora i definiranjem svih epidemioloških mjera stvoreni preduvjeti za odličan start sezone.

To se i potvrdilo, piše dalje Ostojić, pa trenutno Hrvatska ima odlično stanje s rezervacijama i za glavnu sezonu i za posezonu, za čiju je realizaciju ključno održavanje dobrog epidemiološkog stanja.

Zabluda je da turisti očekuju obilje manifestacija 

"Zelena zona i dobri epidemiološki pokazatelji su temelj na kojem sve počiva. Obzirom na epidemiološko stanje u većini zemalja Mediterana imamo realnu šansu ostvariti izvanredni poslovni rezultat, pa čak i biti pobjednici ovogodišnje sezone. Zabluda je da turisti u doba pandemije očekuju obilje manifestacija te da one obogaćuju turističku ponudu. Upravo suprotno, svi naši gosti po dolasku u zemlju poručuju nam da očekuju mir u destinaciji i poštivanje mjera", piše Ostojić u apelu.

Epidemiološke mjere koje su trenutno na snazi u Hrvatskoj ocjenjuje vrlo dobrim, ali provedba odnosno kontrola njihovog provođenja je upitna i, prema njihovim spoznajama, nedovoljno efikasna.

16.07.2021. 16:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    16.07.2021. 17:06
    1 9 ce reci svi idite iz hrvatske opet ce biti sti scenario ovo je vise dosadilo
Novi komentar
nužno
nužno