« Biznis
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
BINANCE

Binance ne može raditi u Italiji

Platforma za trgovanje kriptovalutama Binance ne može poslovati u Italiji, priopćio je u četvrtak talijanski regulator, pridruživši se nizu zemalja širom svijeta koje su blokirale njezin rad

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Italija

,

kriptovaluta

,

Binance

Kompanije u sastavu Binance Groupa nisu ovlaštene pružati investicijske usluge i aktivnosti u Italiji, unatoč tome što se na njezinoj internetskoj stranici nude informacije i na talijanskom jeziku, priopćio je regulator Consob.

Binance spada među najveće svjetske platforme za trgovinu kriptovalutama, nudi široku paletu usluga korisnicima diljem svijeta, od kupnje kriptovaluta do trgovanja izvedenicama.

Njegov kanal na talijanskom jeziku na servisu za razmjenu poruka Telegram broji preko 25.500 članova.

Glasnogovornik kompanije nije odmah odgovorio na zahtjev da komentira istup talijanskog regulatora. Iz Binancea su svojedobno poručili da surađuju s regulatorima i da ozbiljno shvaćaju svoje obaveze poštivanja propisa.

Britanski financijski regulator zabranio je Binanceu regulirane aktivnosti u lipnju, a crveno svjetlo signalizirali su mu i regulatori u Njemačkoj, SAD-u i na Tajlandu.

Vrijednost transakcija na platformi dosegnula je u lipnju 668 milijardi dolara i gotovo je udeseterostručena u odnosu na srpanj 2020., pokazuju podaci CryptoComparea.

16.07.2021. 11:31:00
Novi komentar
nužno
nužno