« Glazba
objavljeno prije 11 godina
HEADLINERI

Mountain Men @ 4th Zagreb International Blues Festival

Gospoda Mat i Iano svirali su od Amerike, preko Turske do Burkine Faso, a na red je došla i Hrvatska

Mountain Men u Hard Placeu
Mountain Men u Hard Placeu (Spona)
Više o

Zagreb International Blues Festival

,

Mountain Men

Četvrto izdanje Zagreb International Blues Festivala dovodi (kao i prošlih godina) fenomenalne headlinere. Ovaj put riječ je o izvrsnom i svjetski priznatom duetu MOUNTAIN MEN. Jedan Francuz i jedan Austalac od svog ne tako davnog početka 2008. godine uzburkali su blues vode. Već s prvim albumom „Spring Time Coming" (2008) zaradili su nominaciju za Blues Awards u Memphisu, nakon toga su osvojili nagradu na slavnom Cognac Blues Passion festivalu i nastavili svirati širom svijeta.

Gospoda Mat i Iano svirali su od Amerike, preko Turske do Burkine Faso, a na red je došla i Hrvatska gdje će kao headlineri festivala Zagrebu predstaviti svoj fenomenalni live show u klubu Hard Place zadnjeg dana festivala u petak 31.05. od 20 sati.

Njihova popularnost i nevjerovatan koncertni nastup proslavili su ih gdje god su bili, pa tako u Francuskoj prodaju preko 15000 albuma bez ikakve podrške velikih medija. Samo „dobar glas publike" napravio je od MOUNTAIN MEN jednu od najtraženijih blues atrakcija danas. Tako je i njihov drugi album „Mountain Men Live" (2011) bio kolekcija hitova u live izvedbi. Najnoviji album „Hope" (2012) uz klasične blues izvedbe donio je i dašak nečeg novog - malo rocka, popa, folka... u svakom slučaju sjajnu glazbu (pa tako i obradu „Smels Like Teen Spirit"!)

Specifičan glas Mr. Mata i fenomenalna usna harmonika Mr. Iana uz njihove emocionalne nastupe postižu da zaboravite da su na bini samo dva umjetnika jer zvuče „veće i bolje" od nekih puno mnogobrojnijih bendova. Njihove karizme, zafrkancije na bini, komunikacija s publikom uvijek im priskrbe ovacije i nebrojene izlaske na bis. Kako su MOUNTAIN MEN „tražena roba" na većini Europskih festivala tako je 4th Zagreb International Blues Festival sretan da ih imamo priliku ugostiti ove godine u Zagrebu.

Uz Montain Men na zatvaranju 4 ZIBF-a nastupit će i zagrebački SUNNYSIDERS. Ne propustite!

Ulaznice po cijeni od 40 kuna možete nabaviti na pretprodajnim mjestima: Hard Place - Šubićeva 55, Rockmark - Berislavićeva 13, Dallas - Tkalčićeva 7, Dirty Old Shop - Tratinska 18 i Free Bird - Tratinska 50.

Ovogodišnji, četvrti po redu Zagreb International Blues Festival (ZIBF), održat će se od 28. do 31. svibnja na tri zagrebačke klupske lokacije i dva gostovanja u Varaždinu i Sisku. Shodno rednom broju festivala, u četiri festivalska dana unutar četiri tematske večeri („Memphis Night", „Promo CD Night", „Hot Stuff Night" i „Toulouse Night") nastupit će ukupno 11 izvođača, među kojima i glavne zvijezde festivala, fenomenalni „Mountain Men" iz Francuske. 

KOMPLETAN PROGRAM FESTIVALA:

28.05. utorak
HARD PLACE - „Memphis night" - ulaz slobodan
4 Town Blues Band 
Teo Aničić 
Boris Hrepić Hrepa & 4Towners 

29.05. srijeda
O.Š.  J.J. STROSSMAYERA - „Blues in School"
Kratka povijest bluesa
TITUŠ - „CD promo night" - ulaz slobodan
Eduard Jimmy Matešić 
Blues Insiders 

30.05. četvrtak
BIKERS BEER FACTORY - „Hot stuff night"  - ulaz slobodan
David Neskoski Trio (Makedonija)
Luboš Bena & Bonzo Radvanyi (Slovačka)
Cock Porn

31.05. petak 
HARD PLACE - „Touluse night" - ulaz 40 kn
Mountain Man (Francuska)
Sunnysiders

24.05.2013. 12:23:00
Novi komentar
nužno
nužno