« Film
objavljeno prije 4 godine i 9 mjeseci
NOVOSTI

Motovun Film Festival gostuje u Buzetu

Program Buzz@teen donosi i filmove koji se bave temama koje su važne mladima, ali i one o aktualnim društvenim pitanjima, poput društvenih mreža i digitalizacije, najavljeno je s MFF-a

Par dana filmova u Buzetu
Par dana filmova u Buzetu (Arhiva)
Više o

Motovun film festival

,

Buzet

,

21. MFF

Uoči skorašnjeg početka Motovun Film Festival od 18. od 21. srpnja gostuje u Buzetu, s projekcijama nekih od najboljih europskih dječjih filmova ove sezone, ali i s motovunskim pretpremijerama za odrasle.

Program Buzz@teen donosi i filmove koji se bave temama koje su važne mladima, ali i one o aktualnim društvenim pitanjima, poput društvenih mreža i digitalizacije, najavljeno je s MFF-a.

Prikazat će se dva filma koji se bave mladim hakerima - prvi hrvatski kratki SF za djecu "Hangar 8 "redatelja Ratimira Rakuljića, te danski "Haker" redatelja Poula Berga.

Kao apsolutni favorit dječje publike, s festivala najavljuju nizozemski film "Moje neobično ljeto s Tess", koji u Buzet stiže s posebnim priznanjem festivala u Berlinu te nagradama na festivalima u New Yorku, češkom Zlinu i zagrebačkom KinoKino festivalu.

Švedski film "Sune i Sune" problematizira ljubomoru među prijateljima, njemačko-luksemburški "Nevidljiva Sue" govori o djevojčici koja je u stanju postati nevidljivom, a njemački "Jako jako daleko" kroz priču dječaka koji voli nogomet i svoju svakodnevicu, približava gledateljima problem izbjeglica.

Poljsko-latvijski animirani film "Jakob, Mimi i brbljavi psi" podsjeća na to koliko je važno misliti o gradovima u kojima živimo i braniti njegove parkove i zelene površine, dok su najmlađoj publici namijenjeni norveški "Farma domaćih životinja" o kravici koja želi biti popularna, njemački kratki film "Ribica" te dvije epizode Profesora Baltazara.

O najboljem filmu u programu odlučit će mladi žiri, a osim filmskog programa, u suradnji s riječkim Art kinom Croatia i dječjim festivalom Tobogan, održat će se radionica tijekom koje će mladi učiti izraditi cameru obscuru te se upoznati s osnovnim principima fotografije i projekcije slike.

U okviru sedmog gostovanja MFF-a u Buzetu održat će se i četiri pretpremijere s festivala - poljska romantična komedija "Juliusz", koja je obarala rekorde na kino blagajnama, američka komedija "Podržite djevojke" o ženama u muškom svijetu, slovačka drama "Nek bude svjetlost", koja se bavi ksenofobijom i nacionalizmom u istočnoj Europi i kanadska komedija "Djevojka mog brata".

Sve projekcije za najmlađe u 18 sati u kinu Muzej su besplatne, dok se ulaznice za večernje projekcije u Kapetanovom kinu i na Pjacaletu kupuju u uredu Turističke zajednice Grada Buzeta.

Ovogodišnji Motovun Film Festival održat će se od 23. do 27. srpnja, s 20 dugometražnih, 30 kratkih filmova, uratcima mladih i uspješnih poljskih autora, programom posvećenom populizmu te brojnim popratnim, osobito glazbenim događanjima.

18.07.2019. 14:01:00
Novi komentar
nužno
nužno