« Film
objavljeno prije 1 godinu i 8 mjeseci
FILMOVI

Motovun dolazi u Laubu

Reviju će, kao i u Motovunu, otvoriti Put pod noge, prvijenac Panaha Panahija, sina najpoznatijeg iranskog redatelja Jafara Panahija

Motovun u Laubi
Motovun u Laubi (Arhiva)
Više o

Motovun film festival

,

Lauba

Publika u Laubi moći će vidjeti motovunskog pobjednika, film Ratni konj američkih redateljica Gine Gammel i Riley Keough, unuke Elvisa Presleya. Žiri se dojmila priča o teškom odrastanju mladih pripadnika plemena Lakota u rezervatu u Južnoj Dakoti te sjajne glumačke izvedbe naturščika iz tog plemena.

U programu je i dobitnik nagrade žirija kritičara FIPRESCI. Sveti duh španjolskog redatelja Cheme Garcíje Ibarre je tragikomični triler o sljedbi koja vjeruje u paranormalne pojave, snimljen dojmljivo na 16-milimetarskom filmu.

Reviju će, kao i u Motovunu, otvoriti Put pod noge, prvijenac Panaha Panahija, sina najpoznatijeg iranskog redatelja Jafara Panahija. Nagrađen na brojnim prestižnim festivalima, ovaj vedri uradak o putovanju kaotične obitelji mnoge će podsjetiti na omiljenu Little Miss Sunshine.

Motovunsku publiku zabavili su i Divlji momci, danska komedija o putu do samospoznaje dvojice slučajnih partnera u bijegu pred policijom po šumama i fjordovima. Na pitak, pomalo i zabavan način cijenjeni njemački redatelj Andreas Dresen ispričao je filmom Kurnaz protiv Busha, borbu njemačke Turkinje za izbavljenjem sina iz američkog logora Guantanamo.
Program u Laubi obogaćen je još jednom sjajnom pričom o sazrijevanju. Uznemirujuća islandska drama Prekrasni stvorovi, nagrađena u Cannesu, Veneciji i Berlinu, suptilno secira različite aspekte muškosti. S posebnom pohvalom na Berlinaleu dolazi i film Tri zime, prekrasno snimljena priča o ljubavi na kušnji u teškim uvjetima života u švicarskim Alpama.
Francuski film Arthur Rambo prati uspješnog pisca arapskog podrijetla kojem karijera dolazi u pitanje nakon što upada u lekciju otkazivanja kulture na internetu, dok dojmljivu priču o povratniku u Napulj koji se suočava s mračnim tajnama iz prošlosti, donosi Nostalgija redatelja Marija Martonea.

Šlag na torti bit će prikazivanje dokumentarca Abba: The Movie iz Švedske, ovogodišnje zemlje partnera festivala. Riječ je o karaoke projekciji filma o najslavnijoj švedskoj grupi na kojoj je publika pozvana i zapjevati. 

19.08.2022. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno