« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci

Motorolin mobitel za montažu kratkog videa

Motorola je predstavila model Z10, koji je zamišljen kao videofon

Više o

Motorola

,

Z10

Na ovogodišnjem CES-u u Las Vegasu nisu mirovali iz tabora američke Motorole. Predstavljena su dva mobitela visoke klase s multimedijalnim mogućnostima i dva cijenom pristupačna modela.

Najveće zanimanje pobudio je model Z10 koji je Motorola zamislila kao videotelefon. Korisnici njime mogu snimati fotografije i videozapise visoke razlučivosti te u samom telefonu obaviti osnovnu montažu kratkog videa, poput dodavanja drugog zvučnog zapisa na video.Zahvaljujući podršci za tehnologiju prijenosa podataka HSDPA, podizanje videouradaka na internet ne bi trebao biti problem. Napredne mogućnosti manipuliranja videom i integracija s web-servisima mogu se zahvaliti korištenju UIQ-a, softverske platforme temeljene na operativnom sustavu Symbian.

Drugi multimedijalni telefon predstavljen na CES-u je Motorola E8 ROKR. Kao što i ime kaže, radi se o glazbenom telefonu za koji je Stu Reed, predsjednik odjela za mobilne telefone, izjavio da je telefon jednako funkcionalan u reprodukciji glazbe kao i MP3 player. 

Piše: MEX/tportal
23.01.2008. 01:20:17
Novi komentar
nužno
nužno