« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
ŠIBENIK

MORH odbio gradnju centra za protuterorističku obuku

Tvrtka koja je s američkim partnerima trebala graditi centar dva je puta ignorirala negativna očitovanja iz MORH-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

MORH

,

Šibenik

,

Flexo

,

KnoTox

,

CBRNE

,

centar za protuterorističku obuku

,

Jamnjak

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske u današnjem je priopćenju saopćio kako je odbio inicijativu da američka tvrtka KnoTox s partnerskim poduzećem Flexo iz Dugog Sela na prostoru Jamnjaka kod Šibenika otvori Centar za obuku protiv terorizma po NATO-vim standardima.

MORH se dva puta negativno očitovao na privatnu inicijativu o mogućem osnivanju Centra za obuku protiv kemijskog, biološkog, radioaktivnog, nuklearnog i bombaškog (CBRNE) terorizma u Hrvatskoj. Negativna očitovanja za taj projekt bila su utemeljena na stručnim prosudbama Glavnog stožera, Uprave za obrambenu politiku MORH-a te Instituta za istraživanje i razvoj obrambenih sustava.

"Budući da je tvrtka Flexo ignorirala dva negativna očitovanja Ministarstva obrane, od 12. veljače i 8. travnja 2009., te pokušala izmanipulirati javnost o našoj podršci tom projektu, MORH je Središnjem državnom uredu za upravljanje državnom imovinom uputio negativno mišljenje za dodijeljivanje koncesije spomenutoj tvrtki za bilo koju namjenu", naglašava se u priopćenju i dodaje kako inicijativa o otvaranju CBRNE-a na Jamnjaku nema izravne veze s NATO-om.

Gradonačelnik Šibenika Ante Županović i šibensko-kninski župan Goran Pauk održali su danas u vojarni na Jamnjaku konferenciju za novinare na kojoj su kazali kako je taj prostor planskom dokumentacijom predviđen za gradnju stanova za pripadnike MORH-a i hrvatske branitelje.

Izvor: Hina

23.07.2009. 16:45:59
Novi komentar
nužno
nužno