« Ekosfera
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
SUNCE I VALOVI

More kod Poreča očistilo se samo

Nakon nedjeljne dojave o onečišćenju zamuljenim kaljužnim vodama danas je utvrđeno kako je more problem rješilo samo

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

Poreč

,

onečišćenje mora

,

razgradnja

,

Barbaran

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture priopćilo je kako su iz Lučke ispostave u Poreču poslijepodne dobili informaciju da more u blizini Poreča, za koje je jučer primljena dojava građana o onečišćenju u obliku želatinoznih i grumenastih nakupina, nije onečišćeno.

U prijavi je stajalo kako je na dijelu akvatorija kod Poreča, između otoka Barbarana i pličine Meja, zamijećeno onečišćenje u obliku želatinoznih i grumenastih nakupina koje je zahvatilo relativno malu površinu mora. Zahvaćena je morska površina širine 50 metara i dužine 200 do 300 metara, a najvjerojatnije je riječ o zauljenim kaljužnim vodama. Utvrđeno je izvidom eko-broda kojim je pregledan cijeli obalni i priobalni dio plaže odmah nakon dojave građana u nedjelju, 2. kolovoza.

Stručnjaci Lučke ispostave u Poreču u utorak ujutro pregledali su cijelo područje oko Poreča te utvrdili da nema onečišćenja koje se, po tvrdnjama Lučke ispostave u Poreču, razgradilo zbog mehaničkog djelovanja valova uz obalu i visokih temparatura.

Pretpostavlja se kako je uzrok onečišćenja bio talog nastao od ispiranja brodskih tankova koji je nošen morskim strujama nanesen u blizinu obale.

Izvor: Hina

04.08.2009. 16:05:54
Novi komentar
nužno
nužno