« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
Antonija Mandić

Moj trend report

Simpatična novinarka otkriva tko joj je najzgodniji glumac i jesu li zvijezde uistinu tako lijepe kao u časopisima

Fotografija vijesti
Više o

Antonija Mandić

,

RTL televizija

Novinarka RTL televizije Antonija Mandić pravi je primjer onoga što danas nazivaju ‘celebrity’ novinarom. Redovito se javlja sa svih važnijih svjetskih filmskih festivala, intervjuirajući slavne osobe koje se ne libi pitati ni najsočnije stvari o njihovom privatnom životu. Metro InStyle vam otkriva kako simpatična Antonija provodi svoje privatno vrijeme i koji su njezini beauty rituali.

Što se uvijek nalazi u vašoj kozmetičkoj torbici?

Labello, Sephora lip gloss i MAC korektor.

Radite kao novinarka na televiziji i svakodnevno se susrećete s brojnim domaćim i svjetskim zvijezdama. Jesu li one zaista tako besprijekorno lijepe, onako kako se nama čine na naslovnicama raznih magazina?

I osmi dan Bog stvori… Photoshop! Ne kažem da su celebrityji ružni, ali nitko ne izgleda uživo onako kakvog ga poznajemo s naslovnica. Za sve njih se 24 sata dnevno brine vojska stilista, frizera i vizažista, tako da me finalni proizvod koji vidim na intervjuu uopće na iznenadi. Uz takvu beauty logistiku i Knjazova baka Slavica bi mogla biti hodajući glamur.

Koja je najskuplja stvar koju ste si ikada priuštili?

Stan. I na taj šoping imam mjesečni podsjetnik sljedećih 30 godina.

Što prvo primijetite na muškarcu?

Imponiraju mi superiorni, samouvjereni muškarci, tako da je stav odnosno držanje jako bitno. Oči su na drugom mjestu, pa osmijeh.

Koji parfem koristite trenutno?

J. P. Gaultier Classique… parfem kojemu se stalno vraćam, a dobila sam ga za rođendan od prijateljice.

Garantira li cijena kvalitetu?

Zanimljivo pitanje. Clinique krema koju trenutno koristim u Hrvatskoj stoji 100 eura, a u Americi, gdje ju ja kupujem, tridesetak dolara.


Smatrate li da se danas voditeljice, ali i novinarke biraju ‘po ljepoti’?

Voditeljice da, novinarke nadam se ne. Nije ljepota dovoljna da biste bili dobar voditeljica, ali naravno da je to jedna od potrebnih predispozicija. Za one koji su izabrani  samo na temelju fizičkog izgleda vrlo se brzo ispostavi da su promašene investicije. Gledatelji se ne daju prevariti. Novinar je osoba iza kamere, kreativna i snalažljiva, koja treba znati raditi svoj posao. Izgled je sekundarna stvar.

Za sve one koji na televiziju dođu samo na temelju fizičkog izgleda brzo se ispostavi da su promašene investicije, jer gledatelji se ne daju prevariti, kaže Antonija.

Kako često odlazite frizeru?

Imam gustu, jaku i prirodno valovitu kosu. Za nju se već 10 godina brine studio Coco, gdje odem jednom u tri tjedna na bojenje, a ovisno o vremenu zaletim se na pranje i peglanje kose.

Pazite li na liniju?

Ne onoliko koliko bih trebala, iako sam od prije desetak dana na oštrim restrikcijama hrane.

Pratite li hrvatsku modu? Ako da, koji su vaši omiljeni hrvatski dizajneri?

Pratim, naravno, vjerno hodočastim na Cro-a-Porter. Imamo odlične dizajnere, a moji favoriti su Hippy Garden i Amarie.

Tko je po vašem mišljenju najljepša svjetska, a tko najljepša domaća zvijezda?

Joj… Moj inozemni favorit već godinama je George Clooney koji je zaista frajer i pol. Naši dečki su među najzgodnijima na svijetu, to potpisujem, pa ih izdvajam dvojicu, i to dva Marija - Ančića i mog prijatelja Valentića, bivšeg mistera Hrvatske.

Teško je biti Picasso kada platno ne valja>O solarijima mislim... Volim osunčati kožu prije ljeta, da baš nisam bijela kao sir. Uostalom, osunčana koža izgleda bolje na ekranu.
>Hlače ili haljina... S obzirom na visinu, nije mi bilo jednostavno pronalaziti haljine, ali zahvaljujući mojoj dragoj Đurđici iz Hippy Gardena, sad ih u ormaru ima nekoliko, sve napravljene za mene po mjeri.
>Dekorativna ili preparativna kozmetika... Obje - teško je biti Picasso kada platno ne valja.
>Najbolji grad za šoping... New York i Park City u Utahu gdje ima jedan ogromni outlet city, sve u pola cijene. Sad pogotovo kad je pao dolar... Meka za žene iz srednje klase, isplati se platiti avionsku kartu i otići samo u shopping. Prođete jeftinije nego u Zagrebu.

Piše: Piše: Iva Novak
06.08.2008. 18:17:52
Novi komentar
nužno
nužno