« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci
HUAWEI

Mobilna fotografija je se napetija

Zahvaljujući Dual-Matrix sustavu kamera, True-Chroma Shot, i XD Fusion Pro, P50 Pro korisnicima pruža fotografije sa živahnim detaljima i bojama vidljivim ljudskom oku

Mobilna fotografija je sve bolja...
Mobilna fotografija je sve bolja... (Arhiva)
Više o

Huawei P50 Pro

,

Huawei P50 Pocket

Mobilna fotografija je postala dio naše svakodnevice zato jer kroz nju pričamo priče, komuniciramo, bilježimo važne uspomene i čuvamo uspomene, a za sve su zaslužni pametni telefoni. Huawei je oduvijek bio predan razvoju vrhunske tehnologije fotoaparata i kvalitetne fotografije te je njegova P serija uvijek pružala ono najbolje što tehnologija nudi. Najnoviji model P serije, P50 Pro, nije iznimka te se svojim vodećim značajkama posebno ističe u području mobilne fotografije.

Zahvaljujući Dual-Matrix sustavu kamera, True-Chroma Shot, i XD Fusion Pro, P50 Pro korisnicima pruža fotografije sa živahnim detaljima i bojama vidljivim ljudskom oku.

Štoviše, P50 Pro opremljen je i periskopskom lećom sa zoomom do 100x, dok je ultra širokokutna leća opremljena stabilizacijskom tehnologijom za jednostavno snimanje sitnih ili vrlo udaljenih objekata u visokoj razlučivosti.

P50 Pro također podržava Huawei XD Optics koja eliminira optičke pogreške i vraća detalje na fotografijama. 

Huawei je u Oris Kući Arhitekture u Zagrebu predstavio izložbu fotografija snimljenih najnovijim flagshipom, Huawei P50 Pro pametnim telefonom. Na izložbi su se okupili mnogi mediji te poznate ličnosti, koji su imali priliku pogledati dvadeset fotografija hrvatskih i slovenskih renominiranih fotografa.

Na projektu su radili nagrađivani fotografi Goran Jović i Mario Poje, te Tibor Golob, Jaka Ivančič i Gregor Pavlin iz Slovenije, koji su kroz serijal fotografija s temom 'Boje' pokazali zašto su Huaweijevi telefoni standard u mobilnoj fotografiji.

„Izuzetno sam ponosan što danas možemo predstaviti izvanredne radove nekih od najpoznatijih fotografa s našeg područja, koje su nastale Huawei P50 Pro pametnim telefonom. Svaka od fotografija nosi svoju priču, koju je P50 Pro prenio u punoj boji, oštrini i snazi", rekao je Norman Müeller, direktor marketinga i poslovnog razvoja za Hrvatsku i Sloveniju.

Hrvatski i slovenski fotografi su objektivom kamere P50 Pro pametnog telefona zabilježili inspirativne trenutke koji ističu ljepotu svijeta u svojoj pravoj boji, a pred objektivom su se našle mnoge slavne ličnosti poput Ivane Mišerić, Antonije Stupar Jurkin te Juraja Šebalja, čije lice krasi nekoliko izloženih radova.

„Huawei je oduvijek bio predan razvoju vrhunske tehnologije mobilnih kamera i posvećivao je posebnu pozornost kvaliteti fotografije te sam se rado pridružio ovom projektu. P50 Pro je zaista vrhunski uređaj uz kojeg ćete svaki put dobiti fotografije sa živahnim detaljima i realnim bojama", rekao je okupljenima Mario Poje.

Dodao je kako su se mobilni telefoni dugi niz godina mučili s kvalitetnim prikazom pojedinih boja kao što su plava i crvena te kako je iz tog razloga dugi niz godina koristio isključivo DSLR kameru za fotografiranje: „Ostao sam iznenađen s mogućnostima P50 Pro telefona jer ne "sprži" crvenu i plavu boju nego im stvarno da realan i točan prikaz, što se može vidjeti na fotografijama prikazanima na izložbi." Za to je zaslužna HUAWEI XD Fusion Pro revolucionarna tehnologija koja je sposobna identificirati 50% više boja od svih mogućih boja u spektru i s 20% više točnosti.

Huawei je ovom izložbom prikladno obilježio desetljeće P serije, čiji su uređaji višestruko nagrađivani za postignuća i inovacije u razvoju tehnologije mobilne fotografije.

Kako su nastale fotografije pogledajte na linku.

 

05.03.2022. 08:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    05.03.2022. 09:33
    Nemoguce bez njih
Novi komentar
nužno
nužno