« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
sretnik

Mladi Nijemac sretno preživio pad aviona

Pilota je iz mora spasila ribarica

Više o

Cessna

,

avionska nesreća

Zbog kvara motora i dima u kabini, školski zrakoplov u vlasništvu njemačke pilotske škole prisilno je danas oko 12,30 sati sletio na more u blizini cavtatskih otoka, pilot je preživio, a zrakoplov je potonuo.

Kako je priopćilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, riječ o školskom zrakoplovu tipa DA-20 registarskih oznaka DEZZA u vlasništvu njemačke pilotske škole "Intercockpit" sa sjedištem u Zadru.

Glasnogovornica Ministarstva Marina Halužan u priopćenju navodi da je u zrakoplovu bio pilot, njemački državljanin (1986.) koji je bio na trenažnom letu iz Zadra prema Dubrovniku.

Zbog kvara motora i dima u kabini, uspješno je spustio zrakoplov na more, no zbog prodora mora, zrakoplov je nakon desetak minuta potonuo, a pilota je spasila ribarica.

Istražitelj za zrakoplovne nesreće Ministarstva mora, prometa i infrastrukture doći će tijekom dana na mjesto nesreće, a u suradnji s dubrovačkom Lučkom kapetanijom angažirat će se tvrtka koja će pomoću specijalnog balona izvući zrakoplov.

Nakon toga zrakoplov će biti otegljen do najbliže luke i rastavljen kako bi se mogla provesti istraga, navodi se u priopćenju Ministarstva.

06.05.2009. 15:47:11
Novi komentar
nužno
nužno