« Zdravlje
objavljeno prije 1 godinu
DOBRO

Mladi Europljani piju sve manje

U Engleskoj, Walesu i Danskoj su se u velikoj mjeri smanjila razna ponašanja vezana za pijenje iako ove tri zemlje inače imaju visoke prevalencije maloljetničke konzumacije alkohola

Alkohol se ipak sve manje koristi
Alkohol se ipak sve manje koristi (Arhiva)
Više o

alkohol i mladi

Konzumacija alkohola, rano započinjanje pijenja i pijanstvo se općenito smanjuju, međutim 28% mladih i dalje pije u ranoj dobi.

Stoga je ključno nastaviti ulagati napore u prevenciju maloljetničkog pijenja, što treba popratiti s više propisa o nabavi, uključujući minimum cijene po jedinici, određivanje minimalne dobi za nabavu alkohola i ograničavanje reklamiranja alkohola na glazbenim i sportskim priredbama kao i društvenim mrežama.

U Engleskoj, Walesu i Danskoj su se u velikoj mjeri smanjila razna ponašanja vezana za pijenje iako ove tri zemlje inače imaju visoke prevalencije maloljetničke konzumacije alkohola.

WHO poziva na proučavanje napora koje su te zemlje uložile i, kad je to moguće, ponoviti ih kako bi se postiglo slično smanjenje maloljetničke konzumacije alkoholnih pića i u drugim zemljama.

Spolne su se razlike s vremenom smanjile i zbog povećanog pijenja alkohola kod djevojčica i zbog njegovog smanjenja kod dječaka.

Međutim, postoje razlike u obrascima i vrstama pića, te je stoga potrebno posebno prilagoditi poruke djevojčicama i dječacima prema obrascima pijenja i vrstama pića koja se konzumiraju

29.09.2018. 17:15:00
Novi komentar
nužno
nužno