« Kazalište
objavljeno prije 12 godina

‘Mjesec dana na selu’ slavi deseti rođendan

SVEČANA izvedba predstave ‘Mjesec dana na selu', čija je premijera bila prije točno deset godina, održat će se danas u zagrebačkom Gradskom dramskom kazalištu Gavella. Drama ‘Mjesec dana na selu' jedan je od vrhunaca opusa ruskog romanopisca, pjesnika i dramatičara Ivana Sergejeviča Turgenjeva.

Najdugovječnija predstava
U dosadašnjih deset godina predstava kazališta Gavella postala je jedna od najdugovječnijih u suvremenom hrvatskom teatru.
Drama ‘Mjesec dana na selu' jedan je od vrhunaca književnog opusa ruskog romanopisca, pjesnika i dramatičara Ivana Sergejeviča Turgenjeva.

U dosadašnjih deset godina predstava kazališta Gavella postala je jedna od najdugovječnijih u suvremenom hrvatskom teatru, a igrana je i pred publikom Madrida, Praga i Meksika. Kako su rekli u Gavelli, nagrade hrvatskog glumišta, kao i one na Danima satire i MESS-u, prije deset godina su najavile da ‘Mjesec dana na selu' nije predstava kakva se često rađa, Pod redateljskim vodstvom Paola Magellija u predstavi glume, među ostalima, Pjer Meničanin, Anja Šovagović Despot, Ivana Bolanča, Ingeborg Appelt, Ksenija Pajić, Boris Svrtan, Goran Navojec, Sreten Mokrović, Filip Šovagović i Barbara Nola.

‘Mjesec dana na selu' preveo je Vladimir Gerić, dramaturginja predstave je Željka Udovičić, scenograf Miljenko Sekulić, kostimografi Leo Kulaš i Svetlana Vizintin, suradnica za pokret Snježana Abramović, a oblikovanje rasvjete potpisuje Olivije Marečić. 

Piše: MEX
07.01.2008. 15:15:00
Novi komentar
nužno
nužno