« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 9 mjeseci
ZNATE LI?

Mitovi o pivu

Vjerojatno postoji nekoliko poslovica na koje ste navikli kada je u pitanju ispijanje piva...

Bajke o pivu...
Bajke o pivu... (Arhiva)
Više o

pivo

,

mitovi

Iako se mnoge od tvrdnji o pivu čine razumnima za pivopije, većina njih su mitovi s apsolutno nikakvom znanstvenom podrškom koja bi ih dokazala istinitima.

Novinari portala Eatthis zaronili su duboko u nekoliko popularnih tvrdnji pivopija, razotkrivajući mitove kada je u pitanju uživanje u vašem omiljenom piću.

Pijenje žestokog alkohola prije pive smanjuje mamurluk - studija američkog časopisa Journal of Nutrition je otkrila da mamurluk ne ovisi o redoslijedu vaših pića - čak i ako ste se držali jedne vrste alkohola tijekom večeri.

Tamna piva su jača od laganih piva - tamna piva nisu uvijek jača. Važno je pogledati postotak alkohola po volumenu pića (ABV) kako biste utvrdili je li zapravo jače. Na primjer, Guinness se može činiti jačim zbog svoje tamne boje, ali pivo sadrži samo 4,2% ABV-a. Nasuprot tome, Budweiser se može činiti kao lakša opcija, ali zapravo sadrži više alkohola s 5% ABV-a.

Pijenje više pive rezultira pivskim trbuhom - lako je pokazati na napuhani trbuh i tvrditi da je to "pivski trbuh" - pogotovo ako volite piti. Međutim, samo pivo ne može uzrokovati stvaranje trbuha. To je kombinacija viška unosa kalorija (posebno prazno-kalorijske hrane, odnosno hrane koja je bogata kalorijama, ali nije zasitna), nezdravih navika i sjedilačkog načina života koji će uzrokovati nakupljanje viška masnoća u sredini.

08.07.2022. 15:00:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    08.07.2022. 15:21
    Tamno pivo volim.
Novi komentar
nužno
nužno