« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci
MMMM

Mirisima do vitke linije

Miris možemo kriviti i za višak kilograma - hrani koja fino miriši teško da ćemo odoljeti, no jednako tako može nam pomoći i da skinemo kile

Eterično ulje
Eterično ulje (Arhiva)
Više o

mirisi

,

aromaterapija

,

vitka linija

Osjetila uvelike utječu na naše izbore, a to se posebno odnosi na mirise. Ugodan miris će nas razveseliti, a nećemo biti svjesni koji je uzrok iznenadnoj promjeni raspoloženja.

Miris možemo kriviti i za višak kilograma - hrani koja fino miriši teško da ćemo odoljeti. No, kao što nas deblja, tako nam može pomoći da smršavimo.

Eterično ulje cimeta - pomaže u mršavljenju i smanjuje želju za šećerom. Visoki šećer u krvi čini nas gladnima. Zasladite (cimet je odlična zamjena za šećer) čaj ili kavu cejlonskim cimetom ili pak eterično ulje ukapajte u aroma lampu - udisanje će smanjiti apetit i povećati energiju.

Eterično ulje đumbira - aktivni sastojak đinđerol potiče probavu i ubrzava metabolizam što pomaže sagorjevanju masnoća i topljenju kilograma. Osim toga, đumbir ublažava mučnine, smanjuje apetit, prevenira upale, pomaže apsorpciju nutrijenata iz hrane i sprječava zadržavanje vode u tijelu. 

Eterično ulje grejpa - citrusi sadrže aktivne enzime koji će, konzumiramo li citruse svakodnevno, pomoći u mršavljenju. Ovo esencijalno ulje puno je sastojaka koji ubrzavaju metabolizam. Štoviše, redovita upotreba esencijalnog ulja grejpa pomaže kolanju limfe i smanjenju apetita. Nakapajte par kapi u eteričnu lampu ili dodajte omiljenoj kremi za tijelo pa izmasirajte kritična područja.

Eterično ulje limuna - limun je jedan od ključnih faktora kada govorimo o mršavljenju. Na koji god ga način koristili - bilo da ga pijemo ujutro u mlakoj vodi, njime umjesto octa začinimo salatu ili udišemo eterična ulja limuna, pomoći će. Limun detokiscira organizam, podiže raspoloženje, puni nas energijom i potiče cirkulaciju. 

Eterično ulje metvice - jaka aroma peperminta daje nam energiju, smanjuje umor i jača koncentraciju. Na ovaj način potiče nas na kretanje i vježbanje koje je presudno za mršavljenje. Eterično ulje metvice učinkovito je i nakon tjelesnog napora - opušta mišiće i ublažava bolove.

 

28.11.2019. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno