« Glazba
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
NAJAVE

MILK na novom Jazz Story u VIB-u

MILK je kvartet koji na licu mjesta stvara improviziranu glazbu, njima jedinstveni 'heartcore'

MILK u Vintage Industrialu
MILK u Vintage Industrialu (Vintage Industrial)
Više o

jazz

,

Milk

,

Vintage Industrial Bar

U novu 2019. ulazimo s domaćom jazz delikatesom - MILK (Maja Rivić, Ivan Roban Križić, Luka Čapeta i Kruno Levačić. Upad je besplatan, a koncert je sjedeći.

MILK je kvartet koji na licu mjesta stvara improviziranu glazbu, njima jedinstveni 'heartcore'. Od jazza do punka, preko poezije, oni istražuju svoj zajednički puls.

Maja Rivić, vokal (Mimika, Maja's Jazz Enthusiasm)

Ivar Roban Križić, kontrabas (Problemi, Moped Loewen)

Luka Čapeta, el. gitara (On, Yaye, Mimika, Dueto Chapetlewsky)

Kruno Levačić, bubnjevi/perkusije (Problemi, Tamara Obrovac Ensemble, Dueto Chapetlewsky)

Iz recenzije nastupa u Močvari Janka Hedila:

"MILK improvizira na licu mjesta, u slobodnoj formi, ni iz kakvog konkretnog predloška, već na podlošku vlastitih znanja, iskustava i trenutačnog nadahnuća. Nastup MILK-a stoga se, može li drukčije i biti, doima poput nazočenja probi na kojoj još ništa nije uvježbano, osmišljeno, određeno, osim najopćenitije konceptualne vodilje, pa se neuredno i neobvezno iskušavaju razne zamisli i porivi, u nadi i želji eventualnog pronalaska zlatne žile. Smisao je pothvata, bez sumnje, putovanje, a ne dolazak na odredište.

Bludnja, lutanje, vrludanje, lelujanje, snalaženje, neorganizacija, neoblikovanje kao kredo. Što će reći da je svaka naznaka forme zapravo odstupanje, greška, krivi potez, nevaljao smjer, te da, prema ustaljenom, uobičajenom poimanju, na nastupu MILK-a ne možemo i nećemo čuti nijednu „zbiljsku" skladbu. Ali ako je glazba sve, onda ćemo čuti mnogo. Doduše, ipak postoji jedna čvršća nit o koju je nastup, barem sinoćnji, bio ovješen.

Maja Rivić je, s knjigom u ruci, počesto čitala, odnosno vokalizirala poeziju (Dizdar, Eliot, Frost, Pessoa, Ginsberg), iz čega su se nadalje rađali svirački i pjevački okušaji i traženja koja ne moraju dovesti do pronalaska.

Ma da je formalno posrijedi bio koncert, izvedba MILK-a je višeprofilna priredba, djelomice improvizirana kazališna predstava o, recimo, probi glazbenog sastava, djelomice performans, djelomice svojevrstan komičarski stand up, nastup s nogu, zapravo sit down, nastup sa stolca ili sa stražnjice (...) opća neizvjesnost, nepredvidljivost, razdešenost i neuhvatljivost, objedinjeni dobrom voljom, humorom i privlačnom zajedničkom energijom MILK-a, rezultirali su kosimično začudnom večeri kakvu bismo si rado ponovno priuštili."

I možete, u srijedu 9. siječnja u Savskoj 160 i to bez naplate ulaza.

07.01.2019. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno