« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
ZATRAŽIO POVJERENJE

Milanović predstavio novu hrvatsku Vladu

Milanović je sa saborske govornice poručio da na predstavljanje vlade i njezina programa gleda kao na ogromnu odgovornost, ali istovremeno i ogromnu radost i šansu

Zoran Milanović zatražio je od Sabora povjerenje za svoju vladu
Zoran Milanović zatražio je od Sabora povjerenje za svoju vladu (screenshot HRT)
Više o

Zoran Milanović

,

Vlada RH

,

Hrvatski sabor

,

Kukuriku koalicija

Na sjednici Hrvatskog sabora mandatar Zoran Milanović predstavio je program svoje buduće vlade i njezine članove, javlja Hina.

U uvodnim riječima Milanović je sa saborske govornice poručio da na predstavljanje vlade i njezina programa gleda kao na ogromnu odgovornost, ali istovremeno i ogromnu radost i šansu.

"Kriza uvijek ima element prijetnje i element šanse, želimo da ovo bude šansa", poručio je Milanović, ističući kako Hrvatska danas okreće novu stranicu i novo poglavlje u političkoj povijesti naše mlade države.

Vlada predsjednika SDP-a Zorana Milanovića imala bi 20 ministarstava i 22 člana - uz premijera četiri su potpredsjednika vlade te 20 ministara, a troje potpredsjednika ujedno su i ministri.

Prvi potpredsjednik vlade trebao bi postati čelnik HNS-a Radimir Čačić, koji će obnašati i dužnost ministra gospodarstva.

SDP bi imao troje potpredsjednika vlade - Milanku Opačić, koja bi bila i ministrica socijalne politike i mladih, Branka Grčića koji bi vodio i ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, te Nevena Mimicu kao potpredsjednika vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku.

Ministrica vanjskih i europskih poslova trebala bi biti Vesna Pusić (HNS), ministar ununtarnjih poslova Ranko Ostojić (SDP), zdravlja Rajko Ostojić (SDP), financija Slavko Linić (SDP), obrane Ante Kotromanović (SDP), pravosuđa Orsat Miljenić (nestranački), uprave Arsen Bauk (SDP), poduzetništva i obrta Gordan Maras (SDP).

Ministar rada i mirovinskog sustava trebao bi postati Mirando Mrsić (SDP), pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina (SDP), poljoprivrede Tihomir Jakovina (SDP), turizma Veljko Ostojić (IDS), kulture Andrea Zlatar (HNS), zaštite okoliša i prirode Mirela Holy (SDP), graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak (HNS), branitelja Predrag Matić (nestranački), znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović (SDP).

23.12.2011. 11:44:00
Novi komentar
nužno
nužno