« Hrvatska
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
IZBORI

Milanović predsjednik, Kolinda dobila otkaz od naroda

Rezultati izbora za predsjednika RH su, nemojmo se lagati, prilično iznenađujući i pokazuju da se možda (ali samo možda) nešto mijenja

Prilično zanimljivo
Prilično zanimljivo (Arhiva)
Više o

Zoran Milanović

,

predsjednički izbori

,

rezultati

Zoran Milanović novi je predsjednik Hrvatske, a Kolinda Grabar Kitarović dobila je otkaz - njen "narod" joj je pokazao vrata i još je opalio nogom u pozadinu pri izlasku.

Kampanja je bila prilično duga i potpuno sumanuta, prepuna likova iz bajke s idejama koje nemaju veze sa stvarnošću, tako da je Dario Juričan bio najrealniji od gotovo svih - pa čak i od Kolinde.

Dovedena na vlast na valu prosvjeda protiv "crvene opasnosti", KGK je kroz godine umislila da je "njen narod" voli i da će je izabrati još jednom, da sjedi na Pantovčaku još pet godina i tamani losose... no, narod se ipak probudio.

Atmosfera je (djelomično) podsjećala na prve posttuđmanovske izbore kada su svi odahnuli i dali glas Mesiću, da ne moraju više slušati poslanice s Pantovčaka i soljenje pameti.

KGK nije iz toga ništa naučila i dalje je jezdila Hrvatskom i pred dovedenom publikom sipala svoje floskule. No, na sučeljavanjima je postalo jasno da je to sve što se od nje može očekivati, a i da je "ušla" u visoku politiku hrvatskog tipa slizavši se s ekipom s kolca i konopca - Mamićem i Bandićem, za početak.

E, to narod ne prašta... Zoki je samo trebao uključiti autopilota i obuzdati svoj prgavi karakter - kako je to popularno među našim "političkim analitičarima", koji ga uporno zovu trnjanskim štemerom, iako se svi koji ga iole znaju drže za trbuh od smijeha znajući da je mali Zoki bio pristojan, išao u školu i na školske aktivnosti i prolazio s turbo odličnim uspjehom... a ne markirao i tukao se.

Sve je bilo jasno u izbornoj noći kad je, ničim izazvan, Milijan Vaso Brkić odmah nakon objave izlaznih anketa čestitao Milanoviću na brojkama, da bi kasnije uz samozatajan osmijeh najavio kandidaturu za predsjednika HDZ-a.

Plenkoviću ostaje nada da će Milanović ispuniti svoje obećanje i biti mu najbolji prijatelj - jer treba panično tražiti novi posao u EU, a ne može dozvoliti da pokaže slabosti u ovih šest mjeseci hrvatskog presjedanja... što je praktički nemoguće.

Dame i gospodo, spremite kokice i udobno se smjestite - cirkus ne da nije gotov, nego tek počinje, ovaj put s ozbiljnim ulozima. Uživajte!

Piše: Damir Klemenčić
06.01.2020. 08:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    06.01.2020. 11:29
    bit ce bolji od one barbike
Novi komentar
nužno
nužno