« Film
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
zvijezde na SFF-u

Mickey Rourke na Sarajevo Film Festivalu

Uz iskrene riječi o svojoj karijeri i povratku s filmom "Hrvač" te pohvale za domaćine Mickey Rourke promovirao svoj film u Sarajevu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Sarajevo Film Festival

,

Mickey Rourke

,

intervju Mickey Rourke

,

Rourke Hrvač

,

15. SFF

Hollywoodska fimska zvijezda Mickey Rourke kazao je u četvrtak u Sarajevu kako mu je snimanje filma "Hrvač" 2008. godine pomoglo vratiti se u glumački život nakon niza godina tijekom kojih je bio odsutan s filmskog platna.

Film u kojemu Rourke glumi naslovnu ulogu Randyja "The Rama" Robinsona, priča je o vrhunskom profesionalnom hrvaču s kraja osamdesetih godina prošlog stoljeća koji je na kraju završio jedva preživljavajući tako što je nastupao u borbama za malu skupinu zagriženih ljubitelja tog sporta.

Taj film koji je režirao Darren Arnofsky zatvorio je 15. Sarajevo Film Festival (SFF) a Rourke je upravo zbog toga i došao u glavni grad Bosne i Hercegovine koji je posjetio prvi puta u životu.

Njegov susret s novinarima izazvao je veliku medijsku pozornost no bio je i prilika da se zbog toga na festivalskom trgu okupe brojni obožavatelji ostarjelog američkog glumca.

Rourke je tijekom razgovora bio neobično iskren priznajući kako je zatišje u njegovoj karijeri što je potrajalo gotovo četrnaest godina bilo rezultat i njegova arogantnog odnosa prema ljudima s kojima je trebao surađivati.

"Bio sam neodgovoran i vrijeđao sam", kazao je Rourke, dodajući kako nije ni vjerovao da će nakon takvih ispada dobiti još jednu priliku za povratak na filmsko platno.

Rourke je potvrdio kako mu je snimanje "Hrvača" bio poseban izazov, tim prije jer se morao posebno fizički pripremiti, no istaknuo je kako mu je to bio važan projekt jer je priča na neki način imala sličnosti i s osobnim izazovima s kojima se susreo u profesionalnoj karijeri.

Komentirajući što je vidio u Sarajevu, Rourke je imao samo riječi hvale za taj grad i ljude što ih je u njemu susreo.

Izvor: Hina

20.08.2009. 19:17:24
Novi komentar
nužno
nužno