« Ekosfera
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
POKRAJINA LECCE

Michelle Obama simbolički na dar dobila stablo masline

Monumentalno stablo promjera 14 metara koje daje odlično esktradjevičansko ulje nazivaju "kraljicom" zbog dimenzija, a staro je oko 1400 godina

Fotografija vijesti
Više o

maslina

,

UNESCO

,

Bijela kuća

,

Michelle Obama

Kako bi joj se zahvalili zbog promicanja zdravog života i prehrane, vlasti provincije Lecce na jugu Italije odlučili su simbolički pokloniti stablo masline staro 1400 godina američkoj prvoj dami Michelle Obami, prenosi Hina.

Monumentalno stablo promjera 14 metara koje daje odlično esktradjevičansko ulje nazivaju "kraljicom" zbog dimenzija, obilna prinosa ulja i dugovječnosti. Ulje te masline od iduće će se jeseni slati u Bijelu kuću, objavio je taj agronomski institut.

Michelle Obama pokrenula je kampanju "Krećimo se" za zdraviji životni stil i prehranu u skladu s kriterijima mediteranske prehrane koju je UNESCO proglasio vrlo zdravom, objasnila je provinicija Lecce svoju odluku.

Nedavno je pokrajina Puglia u kojoj se nalazi Lecce zakonom zaštitila tisućljetne maslinike kako bi spriječila ilegalno čupanje i prodaju maslinovih stabala.

Michelle Obama je po dolasku u Bijelu kuću na mjestu dotadašnjeg ružičnjaka dala urediti povrtnjak u kojem uzgaja povrće.

17.05.2012. 19:50:00
Novi komentar
nužno
nužno