« Glazba
objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci
NAJAVE

Mi Vida i Stephany Stefan u zagrebačkoj Močvari

Začarana Močvara u rujnu je krenula s novom, osmom sezonom gdje vas opet očekuju izvrsni koncerti, druženja, neka nova imena na kantautorskoj sceni i unikatne pjesme kakve nemate priliku čuti negdje drugdje

Mi Vida
Mi Vida (Arhiva)
Više o

klub Močvara

,

Stephany Stefan

,

Mi Vida

Vida Manestar, glazbeni je pedagog, kantautorica te dugogodišnji prateći vokal u grupi Elemental. Predstavljanju autorskog materijala prethodilo je spajanje sa sjajnim glazbenikom i skladateljem Stanislavom Kovačićem koji je kompozitor brojnih glazbenih brojeva za audio drame, kazališne predstave - poput aktualne "Črna mati zemla". Svoju sviračku karijeru gradi kroz suradnje s drugim glazbenicima ili kao redoviti član brojnih uspješnih sastava - Stampedo, Šo Mazgoon, Gego i Picigin bend, Hladno Pivo, Darko Rundek...

Mi Vida javnosti se predstavlja u proljeće 2018. singlom "Probaj me uzeti" koji se vrlo uspješno probijao radijskim eterom. U zimu izlazi neslužbeni singl "Jugo noćas" s kojim se predstavljaju na zagrebačkom Chansonfestu. Oboje su ljubitelji ulične svirke pa Vidu i Stanka osim na pozornicama možete vidjeti i na cesti. U proljeće 2019. izlazi sing "Ispod mesa" s kojim ih kritika svrstava u novu nadu alternativnog popa.

Njihova glazba nastaje kao spoj Vidine melankolije i Stankovih intuitivnih gudačkih aranžmana, a prema karakteru pjesme odabiru i suradnike koji gostuju i sudjeluju u stvaranju pa su tako dio priče bili i Ante Prgin Surka, Daniel Šuljić, Luka Tralić Shot...

S početkom jeseni ulaze u studio i završavaju snimanje albuma čiji izlazak se očekuje krajem godine.

STEPHANY STEFAN (Rijeka)

Stephany Stefan je ime multi disciplinarne umjetnice iz Rijeke i istovremeno ime kolektiva, grupe umjetnika i prijatelja koji zajedno spajaju razne grane umjetnosti u jednu cijelinu.

Iza sebe imaju EP "Clouds" iz 2017. i album "Iridescent" iz 2019. kojega nam planiraju u cijelosti predstaviti u Močvari. Stephany piše multižanrovsku glazbu koristeći svoj glas i looper u pratnji benda kojega čine Goran Plejić, Vedran Mijić, Dorian Cuculić i Maja Bolić. Koncert ovoga kolektiva je audio-vizualne prirode te na tragu sinestezije povezuje stihove, glazbu i vizualne senzacije koje Stephany stvara sa vizualnim umjetnikom Oblik 3 i studenticom režije Marom Prpić.

Inspirirana prirodnim kataklizmama, jedinstvom ljudi i univerzalnim porukama koje prenosi cijelim tjelom, ova umjetnica u nastup unosi i elemente cirkuskih umjetnosti i plesa koristeći se elementom vatre.

U Močvari će im se pridružiti i gosti, Lovro Mirth, Benjamin Lamza, i ekipa iz Vibrice: Tomislav Balala, Marko Šturman, Ana Katušić, Magdalena Kralj, Leo Hrs, Željka Bačurin, Dubravko Zeljak i Kazimir Mikašek.

23.09.2019. 16:01:00
Novi komentar
nužno
nužno