« Glazba
objavljeno prije 9 mjeseci i 11 dana
NAJAVE

Metalni spektakl u Močvari

Metalni spektakl ovu nedjelju u Močvari uz nastupe Infected Raina i Pale Originsa

Infected Rain
Infected Rain (Arhiva)
Više o

klub Močvara

,

Pale Origins

,

Infected Rain

Sve je spremno za koncert moldavske metal atrakcije Infected Rain predvođene karizmatičnom Lenom Scissorhands, a njima će se na pozornici ovu nedjelju (23.7.) u Močvari pridružiti zagrebački momci Pale Origins. Vrata se otvaraju u 20h, Pale Origins će nastupiti u 20:30, dok će Infected Rain započeti sat vremena kasnije. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 23 eura mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i na njihovom webu, kao i preko sustava CoreEvent, a na dan će koštati 26 eura.

"Jako se veselim našem povratku u Hrvatsku nakon šest godina. Zadnji put nam je bilo fantastično u Močvari, pa vjerujem da će tako biti i ovaj put. Sjećam se vrlo energične publike i jedva čekam da se pjevamo zajedno i "razvalimo" klub. Vidimo se u nedjelju", izjavila je Lena Scissorhands ususret koncertu.

"Ekipa iz Pale Origins šalje vam tople ljetne pozdrave i jedva čekamo da se nakon ponešto dužeg vremena kvalitetno podružimo! Jako nam je drago što na stage izlazimo kao support sada već etabliranoj ekipi iz Infected Rain. Bit će da nam je suđeno skupa svirati u Močvari, prošli put je bilo vrhunski, ovaj put se nadamo još boljoj atmosferi! Od nas očekujte novitete i poneko iznenađenje... Vidimo se u što većem broju!" poručili su momci iz benda.

Infected Rain nastao je 2008. godine u glavnom gradu Moldavije Kišinjevu, a kamen temeljac udarili su gitarist Vadim "Vidick" Ojog, DJ Ivan Kristioglo a.k.a. DJ Kapa i karizmatična pjevačica Elena Cataraga a.k.a. Lena Scissorhands, koja inače i piše tekstove. Zanimljivo je da im je prvi nastup bio na koncertu posvećenom Slayeru u kolovozu 2008., a već mjesec dana kasnije izbacili su prvi demo s tri pjesme. Dosad su objavili pet studijskih albuma: Asylum (2011.), Embrace Eternity (2014.), 86 (2017.), Endorphin (2019.) i najaktualniji Ecdysis (2022.) koji će promovirati ovom prilikom u Močvari. Bend se inače nalazi pod austrijskom diskografskom kućom Napalm Records. Njihov zvuk može se opisati kao kombinacija nu i groove metala uz prstohvat metalcorea. Osim već spomenutih Elene i Vadima, članovi benda su Alice Lane na basu i Eugen Voluta na bubnjevima . Elena inače nastupa i s američkim bendom Death Dealer Union, a vrlo je popularna i na društvenim mrežama.

Pale Origins je moderni četveročlani metal bend nastao nakon višegodišnjeg poznanstva i druženja svojih članova. Kako svi dijele ljubav prema glazbi, a bili su i još uvijek jesu članovi nekih drugih bendova i projekata, bilo je pitanje vremena kada će ih prijateljstvo natjerati da se upuste u zajedničku priču.

Krajem godine 2016. Izbacuju prvi EP '' Embers'' kojeg su promovirali nastupima u Hrvatskoj, što uključuje i nastup na zagrebačkom VALLHALA festivalu u svibnju 2017.Na ljeto 2017. band nastupa na jednom od najvećih demo natjecanja u regiji - DEMO FEST 2017 - u Banja Luci, BiH. U finalu festivala svirali su pred publikom koja je brojila preko 6000 ljudi te su za svoj nastup dobili ovaciju publike i poštovanje žirija. Iako nisu osvojili prvo mjesto, njihov tadašnji basist je dobio priznanje kao najbolji basist na festivalu, primivši nagradu ''PLAVI BAS''

Nakon tog iskustva krenuli su i prvi koncerti izvan Hrvatske. Tijekom jeseni 2017. i 2018. godine odsvirali su dvije turneje u preko 8 zemalja jugoistočnog bloka Europe. U tom razdoblju se počeo definirati identitet benda kao jedinstva njegovih članova. Determinirani da premoste svaku prepreku koja ih vodi prema cilju s čeličnom voljom, a taj cilj jest - predstavljati svoju viziju modernog metala širem broju ljudi. Tijekom 2019. godine snimaju svoju prvi album 'Shoganai' i kao najavu izbacuju singl i videospot 'Tension' nakon kojeg slijede još dva popratna videospota za pjesme 'Deathbreather' i 'Ghost Unity', Album 'Shoganai' službeno je izašao u travnju 2020. godine. Upravo su izbacili i novi singl - No Time To Die obradu od Billy Eilish!

20.07.2023. 10:00:00
Novi komentar
nužno
nužno