« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
ekspanzija

Mercator se širi po Europi

Slovenski trgovački lanac do kraja godine će investirati 159 milijuna eura u širenje na područje jugoistočne Europe

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Mercator

,

Mercator širenje

Mercator je otvaranjem prvog hipermarketa u Bugarskoj po prvi put "izašlao" s prostora bivše Jugoslavije, a do kraja sljedeće godine planira otvoriti šest hipermarketa u većim bugarskim gradovima, uključivši i Sofiju.

"Ne skrivamo želju da postanemo vodeći trgovac u regiji, a nakon što pokrijemo cijelu jugoistočnu Europu ne namjeravamo se dalje širiti nego učvrstiti naše tržišne pozicije", rekao je direktor poduzeća Željko Debeljak.

Ekspanzija Mercatora u regiji počela je otvaranjima njegovih prvih hipermarketa u Hrvatskoj 2000. godine, a nakon toga je poslovna politika nastavljena širenjem tržišta na BiH, Srbiju, Kosovo, Crnu Goru i Makedoniju.

Prijašnji direktor Zoran Jankovič, koji je otišao iz tvrtke prije 4 godine, a danas je ljubljanski gradonačelnik, imao je planove za širenje "Mercatorove" mreže sve do Ukrajine, ali i u zapadnoj Europi.

"Mercator" se zadnjih godina suočava sa smanjivanjem investicijskih sredstava uslijed "kreditnog grča" na međunarodnom tržištu novca, ali i sa smanjenom maloprodajom u Sloveniji koja je u odnosu na prošlu godinu pala za više od 13 posto. (hina/metro-portal)

08.10.2009. 13:57:02
Novi komentar
nužno
nužno