« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
švedski div

IKEA uskoro u Srbiji

I dok se kod nas IKEA još uvijek čeka, švedski namještaj uskoro bi se mogao kupovati u Beogradu

(Wikipedia)
Više o

Mirko Cvetković

,

Dragan Skalušević

,

IKEA u Srbiji

,

Aleksandar Miloradović

Javni natječaj za prodaju 70 hektara zemljišta nadomak beogradske zračne luke bit će raspisan idućih dana, čime će švedskoj tvrtki za proizvodnju namještaja IKEA, zainteresiranoj za tu parcelu, biti omogućen ulazak na srbijansko tržište, prenose beogradski mediji.

Zemljište se nalazi nadomak autocesti Beograd - Zagreb, ima odgovarajući prilaz s autoceste što je jedan od temeljnih uvjeta švedske tvrtke. Cijena zemljišta za sada je nepoznata, a neimenovani izvor beogradskog lista blizak državnom pregovaraču navodi kako se javni natječaj raspisuje kako bi se dosegla najviša moguća cijena.

Glasnogovornik Agencije za strana ulaganja Aleksandar Miloradović kazao je da je IKEA odavno zainteresirana za tu parcelu, dok u kabinetu predsjednika vlade nisu htjeli odgovarati na pitanja vezano uz pregovore s švedskom tvrtkom.

Dodaje se kako je regionalni ravnatelj IKEA-e za Srbiju, Sloveniju i Hrvatsku, Dragan Skalušević, odbio dati bilo kakve detalje, te da je samo kratko rekao: "Mi tražimo 35 hektara zemljišta. Vlada to zna i ona je na potezu".

Ističe se kako o ozbiljnosti vlade u privlačenju tako značajnog ulagača govori i to da je posao pregovarača na sebe preuzeo predsjednik srbijanske vlade Mirko Cvetković.

Poslovni plan švedske tvrtke obuhvaća najmanje četiri robne kuće, svaku vrijednu 50 milijuna eura, te četiri trgovačka centra od po 200 milijuna eura. Ukupna investicija iznosi oko milijardu eura i obuhvaća osam tisuća radnih mjesta. (hina/metro-portal)

07.10.2009. 16:23:35
Novi komentar
nužno
nužno