« Putovanja
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
AUSSIE RULEZ!!

Melbourne je najpoželjniji grad za život

Odmah iza Melbournea smjestio se jedan od dva europska grada u top 10, Beč, a potom slijede tri kanadska, Vancouver, Toronto i Calgary

Melbourne je opet najbolji grad za život
Melbourne je opet najbolji grad za život (Wikipedia)
Više o

Beč

,

Vancouver

,

Melbourne

,

najbolja putovanja

,

najbolji gradovi

Melbourne je najpoželjniji grad za život na svijeru, ponovno je pokazala redovita anketa Economist Intelligence Unita. Ta organizacija rangira svjetske gradove prema svojoj formuli koja mjeri uređenost zdravstvenog sustava, okoliš, kulturnu ponudu, sigurnost, obrazovanje i infrastrukturu. 

Na novom popisu je 140 gradova svijeta, a Europa ima dva predstavnika u TOp 10, Beč na drugom mjestu i Helsinki na osmom. Australija inače vodi po popularnosti s čak četiri grada među prvih deset, pa je tako šesti Adelaide, Sydney je sedmi a Perth deveti.

Visoko drugo mjesto po broju gradova u deset najboljih pripalo je Kanadi s tri grada koja su se poredala od trećeg do petog mjesta, Vancouver, Toronto i Calgary. Top 10 zatvara novozelandski Auckland.

Ako se pitate je li neki hrvatski grad ušao na listu, odgovor je, naravno, negativan, a iz regije je jedino Beograd stigao do 99.mjesta

16.08.2012. 07:54:00
Novi komentar
nužno
nužno