« Film
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
SIN NOMBRE

Meksički hit Bez imena na Cinefestu

Kako ostvariti san i prošvercati se iz Centralne Amerike u SAD prikazano je na vrlo uvjerljiv način

Životna drama imigranata
Životna drama imigranata (Discovery)
Više o

Cinestar

,

Discovery

,

Cinefest

,

Bez imena

,

Cary Fukunaga

Od 27. siječnja u sklopu programa CineFest (CineStar Branimir centar, dvorana 1) igrat će meksičko-američki film Sin Nombre / Bez imena.

Film redatelja Cary Fukunage progovara o imigrantima koji se iz Centralne Amerike preko Meksika pokušavaju domoći SAD-a. Za razliku od meksičkih imigranata o kojima se puno priča, ovi su pak ljudi ( iako u duplo težoj situaciji) nedovoljno prepoznati u javnosti.

Senzibilnu i poetičnu a opet politički aktualnu priču prepoznao je Sundance film festival gdje je film dobio nagrade za režiju i fotografiju... Film su producirali poznati glumci Diego Luna i Gael Garcia Bernal..

režija: Cary Fukunaga
scenarist: Cary Fukunaga
glume: Paulina Gaitan, Edgar Flores
nagrade: Sundance film festival 2009.- najbolja režija i najbolja kamera

O filmu:

Sayra je tinejdžerica koja živi u Hondurasu i čezne za boljom budućnošću. Ponovno ujedinjenje s njezinim dugo odsutnim ocem daje joj jedinu realnu opciju, emigraciju skupa s njim i ujakom u Meksiko a potom u SAD gdje otac ima novu obitelj.

U međuvremenu, Casper aka Willy je meksički tinejdžer kojeg čeka neizvjesna budućnost. Član je lokalne bande u koju uvlači i 12-godišjeg Smileyja a koji pak prilazi opaku inicijaciju.

Casper se trudi zaštititi svoju vezu sa djevojkom Marthom a ljubav taji od bande. No kada Martha susretne vođu bande Lil' Maga, brutalno biva odstranjena iz Casperova života.

Sayra se s obitelji uspije dokopati Meksika. Tamo će susresti Caspera.

23.01.2011. 08:37:03
Novi komentar
nužno
nužno