« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
NOVOSTI

Meizu predstavio smartphone budućnosti

Meizu Zero nema ni priključaka ni tipki na kućištu koje je izrađeno od jednog komada keramike... pravi smartphone budućnosti

Meizu Zero rađen je dvije godine
Meizu Zero rađen je dvije godine (Meizu)
Više o

Meizu

,

Meizu Zero

Meizu je pretekao Vivo, i prvi pokazao svijetu pametni telefon bez bilo kakvih priključaka i tipki na kućištu. Nema rešetki zvučnika, USB priključka za punjenje i utora za SIM karticu. Ima samo dva provrta za mikrofon.Njegov naziv je Meizu Zero.

Tvrtka je radila na Meizu Zero modelu oko dvije godine. Tijekom tog razdoblja registrirala je 75 patenata. Izrađen je od jednog komada keramike, ima glatke 3D prijelaze, prednjicu zaštićenu 2,5 D staklom i zaštitu od prodora vlage i prašine standarda IP68. Tipke za uključivanje/isključivanje rada i i glasnoću zamijenjene su osjetljivim na dodir podržanim tehnologijom za detekciju tlaka i pozicioniranje te jedinstvenim Meizu engine linearnim motorom 2.0 kako bi im se dodao fizički taktilni osjećaj.

Govoreći o ekranu, ima ugrađen optički skener otiska prsta, zaslon AMOLED tehnologije dijagonale 5,99-inča i FHD + rezolucije. Funkcije zvučnika obavljaju piezoelektrični pretvarači koji pomoću mSound 2.0 tehnologije prenose zvuk preko zaslona. Prema Li Nan, jedna od prednosti tehnologije je da korisnici mogu razgovarati preko telefona čak i ako svoj mobitel drže naopako. Baterija podržava bežično punjenje mCharge na 18W što omogućuje da napustimo sve dosadne žice.

Bežična veza namijenjena je učinkovitom prijenosu podataka, a Bluetooth 5.0 tehnologija spajanju slušalica i s drugim uređajima ili perifernim jedinicama. Gdje je SIM kartica? Budući da nema utora, standardna SIM kartica zamijenjena je ugrađenim eSIM modulom. Uređaj radi na Snapdragon 845 platformi.

Na stražnjoj strani Meizu Zero je dvostruki modul kamera s 12 MP Sony IMX380 senzorom i 20 MP Sony IMX350. Ove kamere poznate su nam iz Meizu 16 pametnog telefona. Na prednjoj strani u gornjem dijelu nalazi se kamera od 20 MP. I na kraju, nekoliko riječi o softveru.

Meizu Zero pokreće Android Pie s Flyem 7 adaptivnim korisničkim sučeljem.Tvrtka još nije objavila cijenu i datum početka prodaje. Vjerojatno ostaje konceptualni uređaj na temelju kojeg će tvrtka plasirati na tržište top model s podrškom za 5G mreže.

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal i na Instagramu >>

24.01.2019. 09:31:00
Novi komentar
nužno
nužno