« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
ZBOGOM I VIŠE SE...

McDonald's prodao zadnji Big Mac na Islandu

Usprkos bogatoj tradiciji ribljeg menija mase Islanđana pohrlile su po recesijom otjerane paketiće 'fast-food' ikona

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

recesija

,

mcdonald's

,

Island

Prometna gužva, dugi redovi i galama obilježili su opsadu McDonald'sovih restorana na Islandu zadnjeg dana njihova rada.

Islanđani su hrpimice krenuli po svoj zadnji otočni "Big Mac" u nekom od triju islandskih McDonald'sa, koji u toj zemlji zatvara svoja vrata zbog globalne financijske krize.

"Radim ovdje šest godina i nikada nije bilo toliko posla kao zadnji dan", rekao je jedan od zaposlenika. Neki od kupaca viđeni su sa šest hamburgera na stolu.

U ponedjeljak je tvrtka Lyst, koja je operativno vodila islandske McDonald'se, objavila da će ovo biti posljednji tjedan njihova rada.

Čelnik Lysta je objasnio kako je McDonald's tražio da sve namirnice, meso, povrće i sir, kao i ambalaža, budu uvozni jer je islandsko tržište premalo kako bi kompanija sama proizvodila tražene namirnice.

Jon Ogmundsson je rekao da je zbog tih strogih standarda McDonald'sa njegova tvrtka uvozila sve potrepštine iz Njemačke, ali je taj uvoz zbog financijske krize na Islandu i pada islandske valute postao neisplativo skup. (hina/metro-portal)

01.11.2009. 11:20:40
Novi komentar
nužno
nužno