« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
AMERIČKI IZBORI

McCain dolazi na debatu s Obamom

Republikanci su optimistični u vezi s rješenjem financijske krize

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Reuters)
Više o

Barack Obama

,

John McCain

,

američki izbori

Američki republikanski predsjednički kandidat John McCain sudjelovat će u debati s demokratskim kandidatom Barackom Obamom u petak, jer je vodstvo njegove kampanje procijenilo da je u dogovaranju o sanaciji financijskih ustanova Wall Streeta postignut znatan napredak, objavile su agencije.

Glasnogovornik McCainove kampanje Brian Rogers rekao je u priopćenju koje prenosi Reuters da će se McCain nakon debate u Oxfordu, u saveznoj državi Mississippiju vratiti u Washington gdje će nastaviti pregovore o planu sanacije.

Prva predsjednička debata tako će se održati iako Kongres još nije odobrio plan sanacije iako je prvo McCain bio najavio da će odgoditi raspravu dok službeni Washington ne počne rješavati financijsku krizu, javlja Associated Press.

Samo desetak sati prije predviđenog početka debate McCainova je kampanja objavila da će senator iz Arizone otputovati na Sveučilište države Mississippija i odmah nakon nje vratiti se u Washington.

U priopćenju McCainove kampanje kaže se kako je republikanski kandidat optimist i vjeruje da je ostvaren napredak prema sporazumu dviju američkih stranaka.

"McCain smatra da je ostvaren znatan napredak prema dogovoru stranaka i da je postignut okvir u kojem će stranke biti zastupljene u pregovorima", kaže se u priopćenju.

Još u srijedu McCain je objavio: "Nastojat ću se dogovoriti s Obaminom kampanjom i Povjerenstvom za predsjedničke debate da odgodimo debatu u petak navečer za vrijeme kad postignemo dogovor o borbi s krizom". (HINA)

27.09.2008. 00:41:29
Novi komentar
nužno
nužno