« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
LJETO POD ZVIJEZDAMA

Matt Bianco i Al Jarreau u Opatiji

Bogat program opatijskog ljeta pod zvijezdama upotpunit će i svjetske glazbene veličine - Matt Bianco i Al Jarreau

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ljeto pod zvijezdama)
Više o

Opatija

,

jazz

,

koncert

,

wrap marama

,

mei tai marama

,

ring sling marama

,

pouch sling marama

Novi opatijski kulturni brand Ljeto pod zvijezdama predstavlja hrvatskoj publici uistinu pomno biran i u mnogočemu ekskluzivan program.

Nakon svečanog otvorenja uz Zagrebačku filharmoniju i jedinstvenu premijernu izvedbu djela Manuela de Falle u interpretaciji španjolske flamenco pjevačice Esperanze Fernandez, Zorana Predina, ansambla Lado, te kultnog mjuzikla „Jalta, Jalta", uskoro nas očekuje i koncert proslavljene Natalie Cole.

matt_bianco.jpg
Matt Bianco

Za 31. srpnja najavljen je veliki koncert Matt Bianca, jedne od najpopularnijih britanskih jazzy pop grupa 80-tih i 90-tih godina sa značajnim brojem uspješnica na svjetskim top ljestvicama. Njihov najnoviji album "HIFI Bossanova" trenutno je apsolutni hit na europskoj glazbenoj sceni ocijenjen kao „zarazni koktel brazilskih glazbenih stilova i pop finesa".

Malo kasnije, 6. kolovoza s nestrpljenjem se može iščekivati još jedna hrvatska ekskluziva namijenjena samo opatijskoj publici - koncert velikog Al Jarreaua. Njegov jedinstveni vokalni stil prozvan je svjetskim blagom, a ekspresivnost  ga čini jednim od najuzbudljivijih i najcjenjenijih glazbenika našeg vremena.

al_jarreau.jpg
Al Jarreau

Al Jarreau je jedini glazbenik na svijetu koji je dobio 7 nagrada Grammy u tri različita žanra - popu, jazzu i R&B-u, čime dokazuje da se odlično snalazi u svima. Sada je otišao i korak dalje: novu pjesmu kojom najavljuje 'best of' kompilaciju, koja će biti predstavljena na ovom koncertu, producirao mu je Amir "Questlove" Thompson, bubnjar hip-hop benda The Roots i producent  Erykah Badu i Ala Greena.

Al Jarreau je dobio svoju zvijezdu na Hollywood Walk of Fame, s njim su nastupali Miles Davis, George Benson, John Belushi, Bette Midler, David Sanborn, Natalie Cole,...napisao je i pjevao naslovnu temu poznate TV serije „Slučajni partneri", sudjelovao u skladbi Band Aida za Afriku „We Are the World",...

Osim uistinu zamamnog programa i prekrasnog prostora opatijske Ljetne pozornice, „Ljeto pod zvijezdama" nam nudi i stvarno „popularne" cijene ulaznica. Za razliku od uobičajenih, previsokih cijena hrvatskih ulaznica za svjetske zvijezde, cijena ulaznice u pretprodaji za koncerte Matta Bianca i Al Jarreaua je samo 100,00 kn.

Ulaznice se mogu kupiti u sustavu Ticket Pro-a i Festivala Opatija.

Stoga, nema druge nego spakirati rekvizite za plažu i uputiti se u Opatiju jer je dobar provod zagarantiran.

22.07.2010. 12:44:52
Novi komentar
nužno
nužno