« Glazba
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
BILI SMO

Matej Meštrović i Sudar Percussion oduševili Hvar

Sjajni perkusionisti i pijanist napravili su rijetko dobru atmosferu u hvarskom Arsenalu među domaćima i turistima

Matej Meštrović i Sudar Percussion
Matej Meštrović i Sudar Percussion (Metro)
Više o

Hvar

,

Matej Meštrović

,

Sudar Percussion

,

Eat Suite

Matej Meštrović i Sudar Percussion su na svojoj ljetnoj turneji nakon Dubrovačkih ljetnih igara i Splitskog ljeta dotakli i Hvarske ljetne priredbe nastupom u hvarskom Arsenalu. Na žalost, popodnevna kiša preplašila je organizatore pa je koncert premješten u Arsenal iz fantastičnog prostora klaustra Franjevačkog samostana.

Ni mali problemi s razglasom nisu mogli spriječiti Meštrovića i ekipu da se brzo prilagode na novonastalu situaciju, pa je koncert kasnio samo desetak minuta i to zbog neuobičajenog otvaranja - iznijeli su van par bubnjeva i kratkim programom animirali publiku ispred Arsenala.

Veći dio koncerta posvećen je albumu Eat Suite, zanimljivoj kompilaciji Meštrovićevih skladbi posvećenih hrani, pa su tako sjajnim prostorom Arsenala odjekivali zvuci Sarme, Paprenjaka, Paprikasha i ostalih skladbi s albuma, a publika se uključivala nakon sjajne komunikacije glazbenika koji su im, osim glazbe, poklonili i limenke na kojima su mogli pomoći u svirci.

Nakon Eat Suite, Meštrović i Percussion su na izveli i Dalmatinsku simfoniju, sjajan koloplet poznatih dalmatinskih napjeva u obradi koja je oduševila publiku, genijalni Kleine Tischmusik na stolovima s kuhačama i loncima, a na noge ih je digao furiozni medley svjetskih hitova, od Eye of The Tiger preko Smoke on The Water pa sve do glazbe iz Otpisanih koji su dobili kao bis.

Djelić atmosfere možete pogledati u galeriji fotografija.

Iako publike nije bilo previše, što su organizatori zamjerili svojim sugrađanima, zabava je bila više nego sjajna, a glazbenici su nakon završenog koncerta u intimnoj atmosferi primali pohvale i dijelili autograme. Posreći im li se, s ovako pomno osmišljenim imidžem i nastupom uz atraktivnu glazbu, lako bi mogli postati nova hrvatska glazbena senzacija.

Turneja se nastavlja nastupom u Nacionalnom parku Krka 4. kolovoza, a nakon pauze nastavlja se u Sv. Križu Začretje 29. kolovoza, u dvorcu gdje je Eat Suite i snimljen, te u Varaždinu dva dana kasnije. 

Sve informacije o Sudar Percussion i Mateju Meštroviću možete dobiti na njihovim stranicama SudarPercussion.com.

04.08.2014. 08:31:00
Novi komentar
nužno
nužno