« Film
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
cannes

Matanićev film 'Tulum' u canneskom programu

Film Dalibora Matanića izabran u konkurenciji sedam filmova iz cijeloga svijeta

(Vjekoslav Skledar/CROPIX)
Više o

Cannes film festival

,

Dalibor Matanić

,

tulum

Kratki igrani film "Tulum" Dalibora Matanića izabran je u konkurenciju programa "Critic's Week" u Cannesu, u kojem će se prikazati samo sedam filmova iz cijeloga svijeta, izvijestila je danas produkcijska kuća "Kinorama".

Radnja "Tuluma" smještena je u sunčanu, ljetnu vukovarsku idilu, dovoljno bajkovitu da je teško povjerovati da može biti grubo prekinuta. Riječ je o drugom filmu iz Matanićeva omnibusa šest kratkih filmova na temu intima šest različitih djevojaka na šest različitih mjesta, u istome danu. U filmu glume, među ostalim, Leona Paraminski, Nikša Butijer, Anđela Ramljak, Igor Hamer.

Premijerno je prikazan prije mjesec dana na Danima hrvatskoga filma, gdje je dobio nagradu za režiju i filmsku glazbu.

Film kojim je Matanić započeo taj omnibus, "Suša" bio je 2003. također prikazan u Cannesu, u konkurenciji programa "Quinzaine des Realisateurs".

"Critic's Week", najselektivniji canneski program, u konkurenciju uzima sedam debitantskih dugometražnih i sedam kratkih igranih filmova, a ove se godine održava 48. put. Program je osnovao sindikat francuskih filmskih kritičara.

Film "Tulum" predstavit će u Cannesu redatelj i njegova ekipa, a Hrvatski audiovizualni centar pripremio je njegovu promociju. (hina/metro-portal)

24.04.2009. 11:50:16
Novi komentar
nužno
nužno