« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
KUHINJSKI MIKS

Maslinovo ulje dobro za oštećenu kosu

Spriječite oštećenja kose uz pomoć nekoliko kapi eterilnih ulja i ulja od masline

Tretirajte kosu maslinovim uljem
Tretirajte kosu maslinovim uljem (Deviantart)
Više o

maslinovo ulje

,

kosa

,

oštećenja

Kad kosa postane suha i kad počne pucati, vrijeme je da je počastite pripravkom od maslinovog ulja kućne izrade za kojeg će vam biti potrebni sastojci iz vlastite kuhinje. Tretman će potpomoći obnavljanje oštećenja na kosi, te joj dati vlažnost i sjaj.

Bit će vam potrebna jedna šalicu maslinovog ulja, 10 kapi eteričnog ulja od ruže i 5 kapi eteričnog ulja od lavande. Stavite sve sastojke zajedno u manju posudu i miješajte minutu dvije sve dok ne dobijete pripravak s ugodnim mirisom ruže i lavande.

Kad je pripravak gotov, odnesite ga u kupaonicu  iznad kade kako biste ga lakše nanijeli na kosu. Nagnite glavu nad kadu tako da vam kosa pada prema dolje. Sipajte pripravak na glavu i utrljajte u kosu po cijeloj dužini sve dok svaka vlas nije potpuno namočena. Lagano masirajte.

Ako imate dužu kosu, dignite je na vrh glave i svežite da tako stabilno stoji ili stavite kapu za kupanje preko glave da osigurate da vam ulje ne kaplje svugdje. Smjesu ostavite na kosi najmanje sat vremena. Nakon toga isperite kosu toplom vodom i operite šamponom.

Ne koristite ovakav tretman ako ste alergični na bilo koji od navedenih sastojaka.

Izvor: Savjeti-hr.com

26.05.2011. 17:40:00
Novi komentar
nužno
nužno