« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Maslinovim uljem do zdrave i sjajne kose

Zahvaljujući posebnom sastavu, maslinovo ulje potiče cirkulaciju vlasišta i tako, između ostaloga, stimulira rast kose

Maslinovo ulje sjajno je za zdravlje kose
Maslinovo ulje sjajno je za zdravlje kose (Arhiva)
Više o

maslinovo ulje

,

kosa

Maslinovo ulje koristi se od pamtivijeka ne samo kao izuzetno zdrava hrana, već i kao jedan od glavnih saveznika u očuvanju ljepote.

Zahvaljujući svojim prirodnim njegujućim i ljekovitim vrijednostima, djelotvorno djeluje na naše tijelo. Između ostaloga, njeguje i kosu, čineći ju tako sjajnijom, čvršćom i elastičnijom.

Maslinovo ulje dobiva se prešanjem zrelih plodova masline, a ona najkvalitetnija ulja dobivena su hladnim prešanjem. Upravo to ulje ujedno je i najbolje za njegu naše kose.

Zahvaljujući posebnom sastavu, maslinovo ulje potiče cirkulaciju vlasišta i tako, između ostaloga, stimulira rast kose. S obzirom na to, ispada da maslinovo ulje pomaže i kod ubrzanog rasta kose.

Ono po čemu je maslinovo ulje još poznato jesu učinci na oštećenu i slabu kosu.

Naime, način na koji ulje djeluje na kose mogao bi se opisati kao 'njegujuć'. To znači da maslinovo ulje može izliječiti izrazito oštećenu kosu te joj vratiti onaj stari sjaj.

Ovakvo nešto posebno je dobro za sve žene koje godinama muku muče sa oštećenom, obojanom i slabijom kosom.

Maslinovo ulje također sprječava pojavu prhuti, smanjuje opadanje kose, pomaže kod masne kose te kosi daje poseban sjaj. 

Sve su to dobrobiti zbog kojih ljudi redovito koriste maslinovo ulje, a posebno žene kojima je želja imati uvijek lijepu, ali još važnije zdravu kosu.

15.12.2018. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno