« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
SAMO PRIRODNO

Maslinovim i kokosovim uljem do zdrave i lijepe kože

Osim što je iznimno zdravo kao dio prehrane, maslinovo i kokosovo ulje našu kožu čini mekom i zategnutom

(Shutterstock)
Više o

maslinovo ulje

,

koža

,

kokosovo ulje

Ljudi maslinovo ulje koriste od davnina. Korišteno je kao prinos bogovima, kao i za liječenje i u kuhinji. Danas se preporuča kao jedno od najzdravijih ulja, a posebno se cijeni ekstra djevičansko maslinovo ulje koje ima najprirodniji okus i miris. Može se koristiti za pripremanje bilo kakvih jela, a njegove dobrobiti su gotovo bezbrojne.

Sadrži 60 do 80 posto mononezasićenih masnih kiselina, zatim vitamine A, D, E, i K, prirodne antioksidanse, a dobro je za zdravlje srca, krvnih žila, snižavanje razine kolesterola u krvi...

Osim svega toga, maslinovo ulje je dobro i za našu kožu. Zato se dva do tri puta tjedno okupajte u vodi u koju ste dodali 50 ml mlijeka i malo maslinovog ulja - već nakon nekoliko kupki osjetit ćete kako je vaša koža mekša.

Kokosovo ulje pak daje poseban okus i slatkim i slanim jelima. Može se dodati izravno u hranu, a može poslužiti i za pečenje, pohanje i prženje. Lako se probavljuje, stimulira metabolizam i dobro je za zdravlje općenito. Pomaže i u liječenju pretilosti, šećerne bolesti, a poboljšava i kvalitetu majčinog mlijeka.

Kokosovo se ulje također koristi kao prirodni preparat za zdravlje i ljepotu naše kože. Dobro se razmazuje, može se koristiti za masažu i kao mlijeko za tijelo, a kožu učvršćuje i daje joj ugodan miris. Pri kupnji samo pripazite da proizvod bude prirodan i bez umjetnih dodataka.

09.04.2010. 00:20:00
Novi komentar
nužno
nužno