« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 14 dana i 16 sati
SAVJETI

Maslina: eliksir za kožu, nokte i kosu

Ulje dobiveno iz ploda masline bogato je hranjivim tvarima koje blagotvorno djeluju na kožu, nokte i kosu, čineći ga nezaobilaznim sastojkom u svakodnevnoj njezi

Maslina je čudo!
Maslina je čudo! (Arhiva)
Više o

maslina

,

kosa

,

koža

,

nokti

,

eliksir

Maslina, jedna od najstarijih i najcjenjenijih biljaka na svijetu, ne samo da je ključni sastojak mediteranske prehrane, već je i moćan eliksir za ljepotu. Ulje dobiveno iz ploda masline bogato je hranjivim tvarima koje blagotvorno djeluju na kožu, nokte i kosu, čineći ga nezaobilaznim sastojkom u svakodnevnoj njezi.

1. Blagodati maslinovog ulja za kožu Maslinovo ulje bogato je antioksidansima, poput vitamina E, polifenola i fitosterola, koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i usporavaju proces starenja kože. Njegova hidratantna svojstva čine ga idealnim za njegu suhe i osjetljive kože. Nanošenjem maslinovog ulja na kožu, zadržava se vlaga, čime se sprječava isušivanje i ljuštenje. Također, maslinovo ulje pomaže u regeneraciji stanica, što ga čini izvrsnim sredstvom za umirivanje iritacija i ožiljaka. Zahvaljujući svojoj nježnosti, može se koristiti i kao prirodni odstranjivač šminke, ostavljajući kožu mekom i nahranjenom.

2. Njega noktiju s maslinovim uljem Krhki i lomljivi nokti često su posljedica nedostatka vlage i hranjivih tvari. Maslinovo ulje, s visokim udjelom vitamina E, pomaže ojačati nokte i potaknuti njihov rast. Redovita masaža noktiju i kožica maslinovim uljem poboljšava cirkulaciju, hidratizira nokte te omekšava kožicu oko njih, sprječavajući stvaranje zanoktica. Za optimalne rezultate, preporučuje se utrljati toplo maslinovo ulje u nokte i ostaviti da djeluje preko noći.

3. Maslina za zdravu i sjajnu kosu Maslinovo ulje već se stoljećima koristi za njegu kose, zahvaljujući njegovim hranjivim i hidratantnim svojstvima. Bogato omega-3 masnim kiselinama, ulje pomaže u obnovi oštećene kose, smanjuje ispucale vrhove i vraća prirodan sjaj. Kao maska za kosu, maslinovo ulje prodire duboko u vlasi, hrani ih i čini kosu mekšom i sjajnijom. Također, njegovo redovito korištenje može smanjiti perut i suhoću vlasišta, a pritom potiče rast kose.

Maslina je pravi dar prirode koji pruža cjelovitu njegu za kožu, nokte i kosu. Bilo da ga koristite kao hidratantno ulje, hranjivu masku ili sredstvo za njegu noktiju, maslinovo ulje nudi brojne prednosti koje pomažu očuvati prirodnu ljepotu.

Redovita uporaba maslinovog ulja u vašoj svakodnevnoj rutini može donijeti značajne promjene, čineći vašu kožu glatkom, nokte čvrstima, a kosu sjajnom i zdravom.

04.09.2024. 10:29:00
Novi komentar
nužno
nužno