« Stand up
objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci
DOĐITE

Marina Orsag slavi desetku na stageu - dođite na show

„Desetka“ za deset godina stand up karijere najiskusnije stand up komičarke na Balkanu!

Deset godina smijeha Marine Orsag
Deset godina smijeha Marine Orsag (Studio smijeha)
Više o

Studio smijeha

,

Marina Orsag

,

stand up komedija

U svojoj desetogodišnjoj karijeri Marina Orsag za sobom ima preko 1800 odrađenih nastupa u kojima je razveseljavala i publiku i sebe samu uživajući u svakom smijehu publike.

29.04. obljetnica je njenog prvog javnog nastupa, a za desetu obljetnicu „Desetku" odlučila je pozvati i kolege iz Srbije i Hrvatske da joj se pridruže i naprave dvosatni glazbeno, plesno, pjevni, improv, stand up comedy spektakl uz akcijske cijene pića i vrijedne nagrade za posjetitelje.

Ulaznice po cijeni od 50kn za „Desetku",  koja se održava  u Comedy clubu Studio Smijeha, Vlaška 92, Zagreb s početkom u 18 i 20:30h, možete kupiti na blagajni Studija Smijeha, a rezervirati na prastari fiksni telefon 01 5588 980 ili moderni mobilni uređaj 095 5103 129 ili na ulaznice@studiosmijeha.hr.

Marini će se na pozornici priključiti Goran Vugrinec Goc (HR), Tihomir Psihomir Paravina (HR), Aleksandar Curać-Šarić (HR), Jelena Radanović (SRB), Aleksandar Perišić (SRB) i Nikola Marjanović.

Marinin put prema stand up karijeri počeo je pred kraj 2004.-te kada je njena najbolja prijateljica vidjela plakat za glumačke stand up comedy radionice koje je vodila Slavica Knežević. Nazvala je Marinu i rekla joj: „Ako ne odeš na te radionice neću više pričat s tobom." Naravno, Marina je otišla na radionice i njen prvi javni nastup bio je u prepunom brodu "Papillon" na Savi 29.04.2005. Nakon toga uslijedili su brojni nastupi po Hrvatskoj i šire. U studenom 2006. Marina u klubu Purgeraj pokreće Večeri otvorenog mikrofona ponedjeljkom pod nazivom „I hate Mondays" open mic night koje su aktualne i danas. Koncept tih večeri je da se može prijaviti tko god hoće i publika bira pobjednika. Te večeri i Marinino mentorstvo oformili su kroz godine dvanaestak profesionalnih stand up komičara/ki koji redovno nastupaju. U slijedećih par godina u njenoj karijeri, osim nastupa, uslijedile su organizacije osam festivala u raznim gradovima, turneja po cijeloj RH, turniri u graničaru i ljudskom čovječe ne ljuti se, razne humanitarne akcije, voditeljski angažmani, te suradnje sa raznim udrugama i festivalima. Među tim angažmanima, sasvim neočekivano, našla se i turneja po svim zatvorima i popravnim domovima u Hrvatskoj. Osim u Hrvatskoj, gdje je nastupala čak i pred tadašnjim predsjednikom Stipom Mesićem, publiku je osvojila i u svim državama bivše Jugoslavije gdje je redoviti gost.

Nakon silnih redovnih nastupa po zagrebačkim klubovima i nakon što je broj komičara/ki sve više rastao, Marina zaključuje kako je vrijeme da Zagreb dobije svoj prvi comedy club, te sa partnerom iz Slovenije Andrejom Težakom, pokreće cijelu priču i 01. Travnja 2011. otvaraju prvi hrvatski Comedy Club Studio Smijeha u Vlaškoj 92. Pri otvaranju i "izgradnji" uvelike pomažu i kolege iz Udruge Studio Smijeha, a ponajviše Goran Furjan i Tihomir Paravina.

Paralelno sa otvaranjem kluba pokreće se i suradnja sa srpskom stand up comedy scenom koja je i danas redovna, te nakon određenog vremena suradnje Marina shvaća kako je humor odlično oružje za borbu protiv predrasuda i počinje raditi takve projekte. Prvi u nizu je festival pod nazivom „Revolucija balkanske svijesti" u kojem nastupaju komičari/ke iz cijele regije. Nakon toga uslijedio je i projekt „KAJ BRE" koji razbija predrasude odnosa između Hrvatske i Srbije, pa „LAUGH OUT PROUD" za razbijanje homofobije, pa „FEMME FRONTAL" sa kolegicama Jelenom Radanović i Mirandom Lončar.

Početkom 2012. dobija poziv iz Londona da kao prva predstavnica iz Hrvatske nastupi na međunarodnoj konferenciji za stand up komičare/ke, a osim Londona, nastupala je i u Budimpešti, Amsterdamu, Sofiji i Barceloni. 2013. godine osvaja titulu Najdobar ženski Adria stand up komičar na Stand up Adria Awards u Makedoniji, a 2014. Na LENT festivalu u Mariboru prvu nagradu publike.

Jedne zabavne noći 2014. dolazi do ideje za projekt pod nazivom „Smjehotres" za koji se nada da će uskoro postati globalna priča. Ideja je da se u puno gradova na otvorenom u isto vrijeme održava besplatan stand up za građane/ke, te da se što više ljudi u isto vrijeme smije kako bi poslali veliku količinu pozitivne energije u svijet. Smjehotres se 2014. Godine održao u Zagrebu, Karlovcu, Rijeci, Čakovcu, Umagu i Londonu, a ove godine pridružuju se i Beograd, Pančevo, Ohrid, Sofija, Birmingham i Manchester.

Marina je trenutno direktorica ili kako to ona voli zvati „kantica za sve" jedinog stand up kluba u Hrvatskoj - „Studija Smijeha", gdje nastupa u redovnom programu, tematskim večerima ali i autorskim solo nastupima „One woman show", „Da, to sam rekla" i „Metar i pol visine, sat i pol smijeha". Kreativno je osmislila sve tematske shovove Studija Smijeha - Sextra Large, 7 smrtnih grijeha, The Men Show, Žižancija i mnoge druge.

Čestitamo Marini na desetki i nadamo se da će slijedećih deset godina rada biti jednako uspješno ako ne i bolje. Vidimo se 29.04. u Studiju Smijeha.

Predstave se održavaju 29.4.2015. u 18 i 20,30 sati. Upad u klub - 50kn.

Prva predstava u 20,30 - POPUNJENA

Druga prestava u 18 - IMA MJESTA

Rezervacije vrijede do 19,45h na dan predstave. Ukoliko otkazujete molimo to učinite do 18 sati.

Rezervacije primamo na prastari fiksni telefon 01 5588 980 ili moderni mobilni uređaj 095 5103 129 ili preko naše veze u budućnosti na ulaznice@studiosmijeha.hr ili preko obrasca (ispod).

27.04.2015. 15:11:00
Novi komentar
nužno
nužno