« Knjiga
objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana
SAJMOVI

Manje je više - hrvatski nakladnici na sajmu u Frankfurtu

Deset je odabranih knjiga koje će na hrvatskom štandu u Frankfurtu biti posebno promovirane

Hrvatska se predstavlja skromno
Hrvatska se predstavlja skromno (Arhiva)
Više o

Frankfurtski sajam knjiga

Hrvatska će na ovogodišnjem sajmu knjiga u Frankfurtu pod krilaticom 'Manje je više' predstaviti presjek hrvatskog nakladništva uz poseban program promocija deset odabranih knjiga i panel diskusije, dok će nastup na sajmu knjiga u Beogradu uključivati najplodnije hrvatske nakladnike i susrete s autorima.

Nastup hrvatskih nakladnika na međunarodnim sajmovima knjiga u Frankfurtu i Beogradu organiziraju Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore i Ministarstvo kulture RH

Hrvatsko predstavljanje na Frankfurtskome sajmu odvijat će se pod krilaticom 'Manje je više', a na sajmu, koji se ove godine održava od 16. do 20. listopada, izlagat će 20 nakladnika i to onih koji, kako je naglasio, imaju 'poslovni kapacitet'.

Deset je odabranih knjiga koje će na hrvatskom štandu u Frankfurtu biti posebno promovirane. Tim koji ih je odabrao činile su Diana Matulić, Gordana Farkaš Sfeci i Emica Calogjera Rogić, koje su procijenile da će najkvalitetnije izlaganje činiti kombinacija beletristike, dječjih slikovnica i publicistike.

To su 'Doba mjedi' Slobodana Šnajdera, 'Ciganin, ali najljepši' Kristiana Novaka, 'Proslava' Damira Karakaša, 'Zao zrak' Igora Rudana, 'Uspon i pad Koševskog brda' Branka Čegeca, 'Kukci i druge jezive priče' Maše Kolanović, 'Pjevač u noći' Olje Savičević, 'Put u Gonars' Nikole Petkovića, 'Zlatarovo zlato' Zdenka Bašića i Tanje Konforta, te 'Hrvatska kuharica' Mate Jankovića.

Osim poslovne zone, na štandu veličine 56 četvornih metara postojat će i zona koja prezentira dječje knjige, a hrvatsku slikovnicu predstavit će se kroz ilustratore Zdenka Bašića, Andreu Petrlik, Vandu Čižmek, Vendi Vernić, Ivanu Guljašević Kuman, Umu Huseinović, te Anu Kadoić. Na štandu će biti predstavljena i selekcija stripa, u odabiru Davora Schunka.

Glavni specifikum sajma ove godine bit će, nakon dugo vremena, nastup hrvatskih autora u službenom programu. Sudjelovat će književnici Slobodan Šnajder i Kristian Novak, s kojima će u polemici biti Norbert Gstrein, austrijski autor koji je puno pisao o Hrvatskoj.

Kao ekskluzivnu vijest Kozina je najavio i aktivnosti prodaje prava na autobiografiju Luke Modrića, nastalu u suradnji s istaknutim sportskim novinarom Robertom Matteonijem, koja izlazi u Hrvatskoj pod egidom izdavačke i agencijske kuće Corto.

15.10.2019. 11:29:00
Novi komentar
nužno
nužno