« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
MLJAC

Mali Food Hub, treći put

Mali Food Hub #3: Od planiranja i skiciranja vrta do gradnje povišenih vrtnih gredica

Mali Food Hub za sve ljubitelje dobre hrane
Mali Food Hub za sve ljubitelje dobre hrane (Mali plac)
Više o

Mali Food Hub

,

Travel & Technology Hub

,

Urbana vrtlarka

Treće izdanje Malog Food Huba održat će se u subotu, 24. ožujka od 10 do 14 sati u Travel&Technology HUB-u Gacka16, a bit će posvećeno planiranju i skiciranju vrta te gradnji povišenih vrtnih gredica. U suradnji s Urbanom vrtlarkom - Andrejom Čoh, Mali Food Hub ovoga puta pružit će tako svim vrtlarima početnicima priliku da nauče kako dobro isplanirati vrt, ali i kako napraviti svoju prvu povišenu gredicu.

Dobar plan vrta je dobar temelj za uspješan i sretan vrt, bez obzira je li riječ o velikom ili malom, gradskom ili seoskom vrtu. Kako ga najjednostavnije napraviti i na što sve treba pripaziti? U Malom Food Hubu ovog puta od 12 do 13 sati pričat će se upravo o planiranju i skiciranju vrta i svih njegovih djelova u skladu s okolinom. Također, u sklopu Malih razgovora moći ćete izraditi svoje prve skice vrta te doznati kako napraviti dobar plan sadnje.

Od 13 do 14 sati slijede Male radnje u sklopu kojih će Urbana vrtlarka pokazati sve faze gradnje povišenih vrtnih gredica. Povišene vrtne gredice učinkovito su i organizirano rješenje za svaki vrt, a savršene su za uzgoj na manjim parcelama ili nepogodnom tlu. Doslovno se mogu postaviti bilo gdje, lako se veličinom prilagođavaju prostorima i upravo su zato idealan izbor za sve one koji nemaju veliki vrt ili žele uzgajati povrće u gradu.

Svoju zdravu nabavku posjetitelji će uobičajeno moći obaviti od 10 do 14 sati kada će Mali plac ponovno okupiti desetak lokalnih malih proizvođača koji uzgajaju i proizvode hranu na organski, ekološki, biodinamički ili permakulturni način. Također, na stolovima Svijet O'Bilja, Slatko moje zeleno i OPG Pereglin nastavlja se razmjena starih sorti raznovrsnog sjemena, a stižu i prve ovogodišnje sadnice.

U Malim razgovorima i radnjama mogu besplatno sudjelovati svi zainteresirani uz prethodne prijave na e-mail info@mali-plac.org.

Mali Food Hub novo je mjesto povezivanja različitih food tema: od urbanih vrtova i organskog uzgoja do dizajna i fotografije hrane. Riječ je o najnovijem projektu već dobro poznate mobilne tržnice lokalne organske hrane Mali plac / Little Market, pokrenutom u suradnji s Travel & Technology Hubom Gacka16.

Jednom mjesečno Mali Food Hub pružat će, uz zdravu nabavku, praktične savjete te pokazivati primjere dobre prakse iz prve ruke. Na raspolaganju za Male razgovore, ovisno o aktualnoj temi, stajat će iskusni vrtlari, dizajneri vrtova, permakulturisti, kuhari, nutricionisti, stilisti i fotografi. Svi zainteresirani moći će im prenijeti svoja iskustva, postaviti pitanja, zatražiti savjete, otkriti njihove male tajne te zajedno s njima analizirati primjere i sudjelovati u raznim radionicama. Među temama koje slijede izdvajaju se: razmjena sjemenja, biljna prehrana, lokalni i organski uzgoj, permakultura, stiliziranje i fotografiranje hrane, urbani vrtovi, food dizajn, dizajn vrtova, samoniklo bilje, kompostiranje, samoodrživost i očuvanje biološke raznolikosti.

22.03.2018. 10:31:00
Novi komentar
nužno
nužno