« Glazba
objavljeno prije 14 godina
ZAGREBAČKO ZLO

Malehookersi puni novosti

Zagrebački rockeri predstavljaju novi singl, imaju novu web stranicu te su skladali glazbu za film

malehookers
malehookers (Menart)
Više o

malehookers

,

Outlook festival

,

Atlantis festival

,

laurinska kiselina

Malehookers su zagrebačka rock and roll grupa ljudi koja je nastala 1996. godine. Muzički izričaj banda je pod jakim utjecajem bendova kao što su AC/DC, Sex Pistols, Rolling Stones i Stooges što se i osjeti u prljavštini njihove svirke i poruci koju prenose.

Bend ovih dana predstavlja svoj treći singl s albuma 'Muški svijet' - pjesmu 'Najgora'. Riječ je o pjesmi, tipičnoj  za njihov izričaj - sa čvrstim rifovima i zaraznim refrenom koja će, ne treba sumnjati, proći jednako uspješno kao i dva prethodna singla 'Zagrebačko Zlo' i 'Bolje da ovdje ostanemo sami' koja su osvojila eter domaćih radio postaja.

Uz novi singl novost je i njihova nova web stranica: www.malehookers.hr . Na bogato opremljenoj stranici (također i s engleskim prijevodom) moći će se pročitati sve informacije vezane uz bend, pregledati video spotove, press cliping (članci iz novina, snimke s gostovanja na radijima i televizijama), diskografija...

Velika novost je i to da su skladali glazbu za film 'Takav ti je život' mladog redatelja Saše Dodika u kojem glume eminentna glumačka imena poput Ljubomira Kerekeša i Amara Bukvića, Ivice Pucara, Katarine Perice i Filipa Puljića. Riječ je o kratkom igranom filmu, toploj ljudskoj priči koja savršeno ocrtava emocionalnu kaotičnost mladog doseljenika iz Bosne i okolnosti u kojima je prisiljen živjeti  svojim dolaskom u Zagreb...

Glazba u kojem su ovi žestoki rockeri pokazali svoju nježniju stranu kombinirajući sevdah i blues, savršeno prati radnju filma te tako služi kao dodatno pomagalo za uvid u psihičko stanje glavnih likova filma. U filmu je korištena i glazba s njihovog hvaljenog albuma 'Muški svijet'. Film će se uskoro moći vidjeti po značajnijim festivalima u regiji.

Osim rada na filmu, spremaju se na koncertnu promociju albuma.

21.06.2010. 11:52:54
Novi komentar
nužno
nužno