« Kazalište
objavljeno prije 6 mjeseci i 29 dana
NAJAVE

Mala opera Male scene

Koncert je osmišljen kao komorna i skraćena verzija djela kako bi bila pristupačnija gledateljima koji nisu upoznati s klasičnom glazbom

Mala opera Male scene
Mala opera Male scene (Arhiva)
Više o

Mala scena

,

Mala opera

U subotu, 27. ožujka, u 19,30 sati, na Facebook stranici Male scene moći ćete besplatno pogledati koncertnu izvedbu 'Stabat Mater' Antonína Dvořáka. Koncert je osmišljen kao komorna i skraćena verzija djela kako bi bila pristupačnija gledateljima koji nisu upoznati s klasičnom glazbom.

Prije same izvedbe maestro Simon Dešpalj govorit će o djelu kako bi publiku upoznao sa samim djelom i njegovim specifičnostima na pristupačan i razumljiv način.

Skladbu, koja se izvodi na latinskom jeziku uz titlove na hrvatskom, će izvesti Valentina Mekovec, sopran; Martina Tomčić, mezzosopran; Josip Čajko, tenor; Marin Čargo, bariton. Za klavirom će biti Simon Dešpalj, koji je ujedno i umjetnički voditelj projekta, dok u zboru pjevaju Tea Zec, Rafaela Čanžar i Buga Marija Šimić.

Koncert će biti dostupan na Facebook i Youtube stranicama kazališta Mala scena za naknadno gledanje, a planirana je i kreacija pedagoškog paketa za škole uz samu snimku koncerta.

Program podržava Ministarstvo kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja. 

24.03.2021. 12:29:00
Novi komentar
nužno
nužno