« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci

Maja Curman pobjednica 8. Fashion Incubatora

Dizajnerica je osvojila publiku i žiri svojom ‘crnom kolekcijom’, ali i izlaskom na modnu pistu u vlastitoj kreaciji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Boris Perković)
Više o

fashion incubator

,

Fashion Art

,

Barutana

,

Maja Curman

,

Hippy garden

Maja Curman pobjednica je osme sezone prvog i najvećeg hrvatskog natjecanja za mlade dizajnere - Fashion Incubatora. Titulu dizajnera sezone, nagradu od 10.000 kuna, jaku medijsku promociju te nastupe na Cro à Porteru i sljedećem Fashion Incubatoru osvojila je 28-godišnja Zagrepčanka originalnog izgleda svojom ‘crnom kolekcijom’.

Maštovita i majstorski izvedena te vrlo zrela kolekcija upotpunjena stiliziranom obućom i nakitom, ali i hrabri izlazak same dizajnerice na modnu pistu jednako su pozitivno utjecali i na publiku i ocjenjivački žiri koji su činili modni dizajneri Lidija Vidaković Yuniku, Zoran Mrvoš, Teo Perić i Tihomir Krznarić te modna novinarka Lucija Biondić.

Pogledajte fotogaleriju! 

Moda i umjetnost

Osim glavne, dodijeljena je i nagrada za najbolji styling je osigurao internetski medijski pokrovitelj Fashion Incubatora portal Moda.hr. Ček na 1500 kuna te medijsku promociju putem portala Moda.hr zasluženo su osvojili Splićani Maja Podrug i Boris Šurija.

Osma sezona Fashion Incubatora održana je u neobičnom prostoru osječke Barutane pod koncepcijskim nazivom Fashion Art. Barutana, zaštićeni kulturni spomenik nulte kategorije i odnedavno poprište različitih kulturnih zbivanja nametnuo se organizatorima kao idealan prostor jer su željeli povezati modu i umjetnost, ne odstupajući pri tome od visokih produkcijskih standarda koje nameće ovaj događaj.

Prvi je dan Fashion Incubatora bio u znaku gostujućih dizajnera. Aktualnim su se kolekcijama predstavili modna kuća Hippy garden, dizajnerica Lidija Vidaković Yuniku te renomirana talijanska kuća Stefanel.

Kako je zbog tehničkih problema dio revije dizajnerice Yuniku ostao u polumraku, revija je u cijelosti ponovljena u subotu. Potom su se izmijenjivale natjecateljske kolekcije, a u modnoj su se areni okušali Maja Curman, Ivan Alduk, Sanja Majstrović te dva dvojca; Irena Ričković & Mislav Vinković te Maja Podrug & Boris Šurija. Fashion Incubator - Fashion Art zatvorio je prošlosezonski pobjednik Juraj Zigman s kolekcijom koja je bila jedna od najzapaženijih na nedavno održanom Cro à Porteru i Zigmanu priskrbila atribut hit dizajnera.

Dobrotvorna aukcija

Vezano uz koncepciju povezivanja mode i umjetnosti, u petak su posjetitelji Fashion Incubatora imali prilike gledati ekskluzivni Nivea Art Performance - oslikavanje tijela (body painting), koje je pred njima na ženskom modelu izvela make up umjetnica Marija Butković.

Drugi dan eventa održana je dobrotvorna aukcija skica mladih i renomiranih domaćih dizajnera, čiji će prihod biti doniran Udruzi za terapijsko jahanje MOGU. Svoje su skice za aukciju ustupili Zoran Mrvoš, Teo Perić, Tihomir Krznarić, Đurđica Vorkapić, Lidija Vidaković - Yuniku, Ana Maria Ricov, Andrijana Kridvić te prošlosezonski pobjednik Fashion Incubatora Juraj Zigman.  (FI/METRO)

28.04.2008. 02:23:34
Novi komentar
nužno
nužno