« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Luksuzni hoteli u minusu

Riviera Poreč ove je godine u prvom polugodištu otišla 55 milijuna kuna u minus.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

Riviera Poreč

,

luksuzni hoteli

,

Puntižela

,

Dom Holding

Hotelsko - turistička Grupa Riviera Poreč, koja posluje s 18 hotela te po pet apartmanskih naselja i kampova u Istri i Dubrovniku, prvo je ovogodišnje polugodište završila s neto gubitkom od 55 milijuna kuna.

Takav poslovni rezultat u komentaru Izvješću iz Riviere su pojasnili sezonskim poslovanjem, zbog čega uvijek u prvom polugodištu posluju s gubitkom. Dodaju i da je povećanje gubitka u odnosu na lani rezultat promijenjene dinamike knjiženja troška amortizacije i većeg izdvajanja za troškove održavanja.

Ukupni polugodišnji prihod Grupe iznosio je 195,53 milijuna kuna, što je povećanje od 12,3 posto ili 21,5 milijuna kuna u odnosu na lani.

Od tog povećanja, kako ističu, većina ili 19 milijuna kuna ostvarena je u matičnoj kompaniji Rivieri Poreč, a koja je najveći dio toga zabilježila prodajom dugotrajne financijske imovine (podružnica Puntižela d.o.o.). Pritom su materijalni troškovi iznosili 79,4 milijuna kuna, što je gotovo 12 milijuna kuna više nego u prvom polugodištu prošle godine.

Opravdanje su 4,2 milijuna kuna veći troškovi investicijskog održavanja te troškovi osoblja, veći za 1,1 milijun kuna, amortizacije za 10,7 milijuna kuna, a ostalih je troškova za 3,4 milijuna kuna više.

ObjektiGrupa Riviera Poreč u svojim smještajnim objektima u Istri i Dubrovniku raspolaže s ukupno 6.669 hotelskih kreveta, od kojih je 1.448 u kategoriji četiri zvjezdice, dok u apartmanskom smještaju ima 4.715 kreveta, a u kampovima 19.400 mjesta. Ukupno raspolaže sa 18 hotela i po pet apartmanskih naselja i kampova. Po podacima iz izvješća, Riviera Poreč je u većinskom vlasništvu Dom Holdinga, koji drži 77,91 posto dionica.

13.08.2008. 14:24:14
Novi komentar
nužno
nužno