« Iza ogledala
objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana
FORA

Lude stvari koje padaju s neba

Ovi neobični fenomeni često su izazivali nevjericu i strah, a mnogi od njih i danas ostaju neobjašnjeni

I sad ti shvati što se događa...
I sad ti shvati što se događa... (Arhiva)
Više o

prirodni fenomeni

,

pad s neba

Kad pomislimo na kišu, obično zamišljamo kapljice vode koje padaju s neba. No, kroz povijest, zabilježeni su brojni neobični slučajevi gdje su s neba padale stvari koje su daleko od uobičajenih. Ovi neobični fenomeni često su izazivali nevjericu i strah, a mnogi od njih i danas ostaju neobjašnjeni.

1. Riba i žabe

Jedan od najpoznatijih i najčudnijih fenomena je kiša riba ili žaba. Zabilježeni su slučajevi diljem svijeta, uključujući Honduras, gdje se redovito događa "Lluvia de Peces" (kiša riba). Objašnjenje za ovaj fenomen leži u tornadima ili snažnim vjetrovima koji usisaju vodu iz jezera ili rijeka zajedno s ribama i žabama, te ih zatim ispuste na tlo na velikim udaljenostima. Iako rijetko, ovaj fenomen je dobro dokumentiran i fascinira ljude već stoljećima.

2. Mesna kiša

Još neobičniji slučaj dogodio se 1876. godine u Kentuckyju, SAD, kada su komadići mesa počeli padati s neba. "Mesna kiša" trajala je nekoliko minuta, a istraživači su kasnije utvrdili da se radilo o tkivu životinjskog podrijetla, vjerojatno plućnom tkivu konja ili goveda. Postoji teorija da su ptice grabljivice povratile meso dok su letjele, ali taj fenomen nikada nije u potpunosti objašnjen.

3. Kiša nNovca

Godine 1957. u gradu Bourgesu u Francuskoj, dogodila se izuzetno neobična pojava - s neba je počeo padati novac. Ljudi su svjedočili novčanicama koje su plutale zrakom i ležale na ulicama. Razlog ove "kiše novca" ostaje nejasan, iako se pretpostavlja da je novac mogao biti raznesen jakim vjetrom s nekog nepoznatog izvora.

4. Paukova mreža

U Australiji 2015. godine, svjedoci su vidjeli tisuće malih pauka kako padaju s neba, dok je zemlja bila prekrivena njihovim mrežama. Ovaj fenomen poznat kao "anđeoska kosa" događa se kada pauci migriraju koristeći svoje mreže kao padobrane, no prizor tisuća paukova kako padaju s neba bio je nevjerojatno jeziv za one koji su ga doživjeli.

5. Leteći riblji mjehurići

Jedan od najbizarnijih incidenata dogodio se 2001. godine u Indiji, kada su crveni "riblji mjehurići" padali s neba tijekom kiše. Ovaj fenomen je ostao misterij, a neki znanstvenici vjeruju da je riječ o biološkim organizmima nepoznatog podrijetla, dok drugi sugeriraju da su to bile alge ili neki drugi mikroskopski organizmi.

Zaključak

Iako se mnogi od ovih fenomena mogu objasniti prirodnim procesima, ostaju fascinantni primjeri neobičnih pojava koje nas podsjećaju koliko je naš planet nepredvidljiv. Bez obzira na to jesu li rezultat prirodnih sila ili slučajnih okolnosti, ove "kiše" izvan uobičajenog svakako su među najčudnijim pojavama koje su zabilježene.

11.08.2024. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno