« Kultura
objavljeno prije 5 mjeseci i 27 dana
AKC Attack

Lude noći u Attacku ovaj tjedan

Tripstih se bavi istraživanjem svjetla i sjene kroz: rafoskopske projekcije i ostale izvore svjetla... a bit će još svega

Cool večeri u Attacku
Cool večeri u Attacku (Arhiva)

Sad Stories: Stegosaura + Dead Dog Summer

17.11. // 20:00 - 00:30 // 5 EUR

Prije kraja godine oživljavamo dinosaure i pse sa jednim brzim emastim izdanjem tužnih priča.

STEGOSAURO (Italija)

Emo, math rock, punk pimplanje po gitarama za pjevnim vokalima i sjetnim melodijicama koriste sumorne dane za touranje pa evo ih i do naše rupe.

DEAD DOG SUMMER (Čakovec)

Miljenici tužnih priča, tugaljivi emo veterani ne prestaju svirati po regiji, a mi ih uvijek rado dočekamo na našem podu.

Upad: 5e

HYBRID @ ATTACK

17.11. // 23:00 - 06:00 //

Hybrid Indoor Gathering17.11.2023 

Vrijeme je da stavimo megalomanske apetite sa strane i vratimo se samom ekstraktu početne ideje o gatheringu ,  bi trebao i biti, u društvu istomišljenika idemo ka realizaciji odlične atmosfere. Bez previše filozofiranja i nabrijavanja, odlučili smo složiti party kako bi se okupili te vratili dugo iščekivani osjecaj zajedništva. Nezasitni partija i dobre zajebancije primorani smo organizirati jos jedan indoor party. Povlačimo se u mračan prostor svima nam poznatog Kluba Attack uz (ne)adekvatnu DJ ekipu i vrhunske dekoracije Monike Milas.

U goste nam dolazi INNOXIA, odličan live act iz Osijeka. Vlastitu produkciju doveo je do zavidne razine, a imamo osijećaj da je to samo dio od onoga što nam dolazi... Preostali glazbeni dio ne moramo previše najavljivati jer lineup sam po sebi pruza veliku dozu provjerene kvalitete.

INNOXIA - ( Regeneration/ Rudra Mantra Rec )

ZDENA - ( Forestation )

WINPA - ( Hybrid / Insectik Rec. )

PAO - ( Hybrid )

RUFUS - ( Independent )

Decorations by: Monika Milas

MALA KULTURNA SCENA ZA DJECU - RADIONICA POEZIJE

SUBOTA 18.11.2023. OD 12.00 sati

INFOSHOP PIPPILOTTA, MEDIKA, PIEROTTIJEVA 11

Autonomni kulturni centar Attack, Kazalište sjena Trpistih i pozivaju vas na prijavu za radionicu poezije koju provodimo kroz program Male kulturne scene za djecu. Radionica će se održati 18. studenog od 12.00 sati u Infoshopu Pippilotta, Medika, Pierottijeva 11.

Radionice su besplatne, a prijaviti svoje dijete možete ispunjavanjem upitnika na poveznici: https://bit.ly/474Cmc9, zaključno sa 16.11. u 18.00 sati.

Radionice Male kulturne scene za djecu namijenjene su djeci uzrasta od 8 - 13 godina.

Na radionici djeca će se upoznati s dječjom poezijom, čitati će se i interpretirati poznate dječje pjesme. Djeca će se upoznati s pojmovima i značenjem teme, motiva, ritma ... O poeziji će se razgovarati, ali i pokušati napisati i svoje pjesme.

Voditeljice radionica su članice kazališta sjena Tripstih

TRIPSTIH

Iz kazališta sjena Ikako-Nikako, u listopadu 2013, godine, nastala je kazališna skupina Trpistih. Tripstih čine: Ives Buljan Gladović (Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene, Tripstih), Petra Bokić ( Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene, Crveni nosovi, Tripstih), Antonela Klemenčić (Ikako Nikako, Skaska,Tripstih)

Tripstih se bavi istraživanjem svjetla i sjene kroz: grafoskopske projekcije i ostale izvore svjetla. Tripstih je kazalište sjena za djecu i odrasle. Održavamo radionice dramskog, kreativnog i lutkarskog karaktera.. Kazalište Tripstih iza sebe ima niz multimedijalnih projekata, neki od njih su likovno oblikovanje i scenografija . Autor je i organizator Festivala Grafoskopa.

www.attack.hr

KRUŽOK:BALKANSKE NOĆI

16.11. // 19:00 - 04:00 // Prije 22:00 besplatno, nakon 22:00 5 EUR

Nakon ljetne pauze, Kružok nastavlja dalje, a prvi događaj u ovoj trećoj sezoni bit će na temu Balkanske noći.

Kad padne mrak, perspektive se mijenjaju. Vrijeme treće smjene je točka miješanja svijeta izlazaka i grobarskih, kasnih smjena.

Kako izgleda noć na Balkanu? Što se sluša, gdje se izlazi i kako se ponaša? Koji su sve utjecaji na balkansku kulturu i kako ju mi danas shvaćamo, neka su od pitanja koja će se postaviti na nadolazećem eventu.

Od analiza alternativne i mainstream scene, pa do razgovora o geopolitici ovog teritorija, pokušat ćemo kroz balkanski filter otvoriti dijalog o kulturi noći.

Najava za popratni program stiže uskoro!

16.11.2023. 16:01:00
Novi komentar
nužno
nužno