« Film
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
HRFF

Love is Strange otvara 12. Human Rights Film Festival

Dvanaesto izdanje Human Rights Film Festivala, posvećeno angažiranim i autorskim filmovima, održat će se od 8. do 14. prosinca u zagrebačkom kinu Europa i od 11. do 14. prosinca u riječkom Art-kinu

Love is Strange - sjajan film Ire Sachsa
Love is Strange - sjajan film Ire Sachsa (Arhiva)
Više o

human rights film festival

,

hrff

,

Love is Strange

,

12. HRFF

Glavni filmski program Human Rights Film Festivala donosi više od 25 novijih dugometražnih igranih i dokumentarnih filmova te će se i ove godine premijerno prikazati neka od najzapaženijih aktualnih ostvarenja, najavili su organizatori festivala, Multimedijalni institut i Udruženje za razvoj kulture URK.

Love Is Strange novi je Sachsov izlet u život LGBT-zajednice, premijerno prikazan na ovogodišnjem festivalu u Sundanceu. Film prati Bena i Georgea, istospolni par s Manhattana, koji nakon četiri desetljeća žele stupiti u brak, no planove im otežava dogmatska tradicija i gospodarska kriza.

Tragičnu, a istinitu priču o mladom neoženjenom paru iz sjevernog dijela Malija donosi redatelj i producent Abderrahmane Sissako u francusko-mauritanskom filmu Timbuktu. Mučna je to priča ljubavnog para koji islamski ekstremisti zbog nezakonite vanbračne djece pred stotinama ljudi kamenuju na smrt u središtu grada Aguelhoka. Autor u svojoj filmografiji bilježi kratke, igrane i dokumentarne filmove u kojima se bavi iskustvima emigranata i vezama između afričkih i zemalja zapadnoga svijeta.

14.11.2014. 19:01:00
Novi komentar
nužno
nužno