« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
HOTELS.COM

Londonski taksisti najbolji na svijetu, u Rimu najgori

Osim po pristojnosti, londonski taksisti su najbolji i u poznavanju grada u kojem voze - logično, obizorm da prije dobivanja licence prolaze rigorozna testiranja

taksi london velika britanija
taksi london velika britanija (Getty Images)
Više o

London

,

Rim

,

taksi

,

taxi

Londonski taksisti, koji stvarno znaju kamo voze, izglasani su za najbolje na svijetu treći put zaredom u godišnjem istraživanju turističke internetske stranice hotels.com.

Osim što su uvjerljivi ukupni pobjednici, londonski taksisti izabrani su za najbolje po pristojnosti i po poznavanju grada kojim voze, što i nije čudno s obzirom na to da prije dobivanja licence moraju položiti rigorozan test znanja.

Sudionici istraživanja taksiste su ocijenjivali po čistoći vozila, kvaliteti vožnje, poznavanju područja kojim voze, pristojnosti, sigurnosti, dostupnosti i dobivenoj vrijednosti za cijenu vožnje. Na drugom su mjestu taksisti iz New Yorka, koji su najdostupniji, a na trećem vozači iz Tokija. Među prvih deset nalaze se još berlinski, bangkoški, madridski, dublinski, frankfurtski i pariški taksisti. Putnici su najgorima ocijenili rimske taksiste. Hrvatski taksisiti se ne spominju. (hina/metro-portal)

06.08.2010. 11:50:00
Novi komentar
nužno
nužno