objavljeno 06.08.2010. 11:50:00
HOTELS.COM

Londonski taksisti najbolji na svijetu, u Rimu najgori

Osim po pristojnosti, londonski taksisti su najbolji i u poznavanju grada u kojem voze - logično, obizorm da prije dobivanja licence prolaze rigorozna testiranja

taksi london velika britanija
taksi london velika britanija (Getty Images)

Londonski taksisti, koji stvarno znaju kamo voze, izglasani su za najbolje na svijetu treći put zaredom u godišnjem istraživanju turističke internetske stranice hotels.com.

Osim što su uvjerljivi ukupni pobjednici, londonski taksisti izabrani su za najbolje po pristojnosti i po poznavanju grada kojim voze, što i nije čudno s obzirom na to da prije dobivanja licence moraju položiti rigorozan test znanja.

Sudionici istraživanja taksiste su ocijenjivali po čistoći vozila, kvaliteti vožnje, poznavanju područja kojim voze, pristojnosti, sigurnosti, dostupnosti i dobivenoj vrijednosti za cijenu vožnje. Na drugom su mjestu taksisti iz New Yorka, koji su najdostupniji, a na trećem vozači iz Tokija. Među prvih deset nalaze se još berlinski, bangkoški, madridski, dublinski, frankfurtski i pariški taksisti. Putnici su najgorima ocijenili rimske taksiste. Hrvatski taksisiti se ne spominju. (hina/metro-portal)

06.08.2010. 11:50:00
http://m.metro-portal.hr/londonski-taksisti-najbolji-na-svijetu-u-rimu-najgori/45727/