« Život
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
MA DA?

Ljubav na prvi pogled ne postoji?

Nakon svih priča o ljubavi na prvi pogled, škrti Škoti odlučili su nam oduzeti i to - tvrde da se radi samo o mješavini strasti i ega

Samo strast?
Samo strast? (Shutterstock)
Više o

ljubav

,

strast

,

ego

,

ljubav na prvi pogled

Ljubav na prvi pogled ne postoji, tvrde škotski znanstvenici koji su proveli istraživanje na tu temu i zaključili da se ono što mi zovemo tako zapravo sastoji od želje za seksom isprepletene s egom.

U istraživanju su sudjelovali pripadnici oba spola kojima su pokazali četiri seta fotografija - sretni muškarci, zgroženi muškarci, sretne žene i zgrožene žene. Ispitanici su trebali ocijeniti privlačnost slika u parovima.

>> Treba nam manje od sekunde da se zaljubimo >>

Nakon analize odgovora, znanstvenici su zaključili da se privlačnost zapravo temelji na socijalnim znakovima koji ukazuju na privlačnost, preciznije, najviše nam se sviđaju osobe u čijem pogledu vidimo da smo im privlačni. Razlog je jednostavan - naš je ego porastao i osjećamo se bolje.

>> Ljubav na prvi pogled? Kupid nema ništa s tim, sve je to kemija >>

Tako je zaključak o ljubavi na prvi pogled prilično tužan - radi se narcisoidnom ponašanju jer nas privlače oni kojima smo i sami privlačni, pa na taj način volimo svoj odraz u drugima.

22.07.2014. 20:09:20
Novi komentar
nužno
nužno